Wilhelmina Ziekenhuis Assen organiseert borstkankercafé voor patiënten, behandelaars en ervaringsdeskundigen: 'Het geeft herkenning en erkenning'

Het Wilhelmina Ziekenhuis Assen houdt op 11 oktober een borstkankercafé voor patiënten, behandelaars en ervaringsdeskundigen. Het is een informatieve bijeenkomst, waar ervaringen en tips uitgewisseld kunnen worden.

Het WZA

Het WZA Foto: Marcel Jurian de Jong

Door de coronamaatregelen konden geïnteresseerden de vorige editie alleen digitaal volgen, maar dat is bij de editie van 11 oktober niet meer het geval. Behandelaars, ervaringsdeskundigen en patiënten kunnen elkaar dan weer in het echt ontmoeten bij grandcafé Zusjes de Boer aan de Markt in Assen. Daarnaast blijft het mogelijk om de bijeenkomst online te volgen.

‘We zijn heel blij dat we iedereen de gelegenheid kunnen geven om weer deel te nemen aan het borstkankercafé. We weten dat het samenkomen met lotgenoten als zeer waardevol wordt ervaren. Het geeft herkenning en erkenning’, vertellen verpleegkundig specialist Judith Nijhuis en mammacareverpleegkundige Gerda Wiechers.

In gesprek

Naast het uitwisselen van ervaringen, geven behandelaars en ervaringsdeskundigen informatie die is toegespitst op borstkankerpatiënten en hun naasten. Zo vertelt een verpleegkundig specialist over neuropathie (zenuwpijn) door chemotherapie. En geeft een diëtist een voorlichting over voeding bij kanker. Medewerkers van het ziekenhuis zijn aanwezig om vragen te beantwoorden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Assen
menu