Samen met

Advies: Doorgaan met Preventiefonds in Assen, maar wel in gewijzigde vorm. College van B en W krijgt gedeelte ‘professionele kant’ in handen

De gemeente Assen moet het Preventiefonds voor professionals in de toekomst breder gaan inzetten. Een deel van het geld moet, zoals nu, beschikbaar blijven voor aanvragen voor initiatieven, een ander gedeelte van het budget zou in beheer moeten komen van het college van B en W. Dat kan dit geld dan vrij besteden aan activiteiten die financiële steun nodig hebben, maar die dan wél passen bij de doelstelling van het Preventiefonds.

Antje Dijkstra (rechts) kreeg in 2021 43.000 euro uit het Preventiefonds. Zij zet haar zaak Antjes Taverne in als een sociale huiskamer voor ouderen, runt in samenwerking met Vaart Welzijn, jongeren en andere ondernemers een maaltijdservice voor ouderen en biedt beweeg- en ontmoetingsactiviteiten aan. Liedeke van Spronsen (links) ontving dit jaar 45.000 euro voor het begeleiden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een reguliere baan binnen haar kaarsenatelier SML.

Antje Dijkstra (rechts) kreeg in 2021 43.000 euro uit het Preventiefonds. Zij zet haar zaak Antjes Taverne in als een sociale huiskamer voor ouderen, runt in samenwerking met Vaart Welzijn, jongeren en andere ondernemers een maaltijdservice voor ouderen en biedt beweeg- en ontmoetingsactiviteiten aan. Liedeke van Spronsen (links) ontving dit jaar 45.000 euro voor het begeleiden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een reguliere baan binnen haar kaarsenatelier SML. Foto: AC/Twitter

Lees meer over
Asser Courant

Dat staat in een evaluatierapportage van de gemeente, waarin het functioneren van het Preventiefonds – dat op 1 juli 2019 werd gestart – na ruim twee jaar tegen het licht wordt gehouden. De bevindingen zijn overwegend positief, hoewel het percentage toegewezen subsidieaanvragen niet bepaald aan de hoge kant is. Desalniettemin wordt geadviseerd het Preventiefonds voorlopig vier jaar voort te zetten.

Twee delen

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Asser Courant

Nieuws

menu