Samen met

Eten voor strijd tegen ALS bij Tex Mex Restaurant Bramigo in Assen. En fiets ook mee om spierziekte 'de wereld uit te trappen'

Het team van Bramigo en Team Strijders Assen slaan de handen ineens tegen ALS. Eigen foto

Tex Mex Restaurant Bramigo op de hoek Groningerstraat/Rolderstraat in het centrum van Assen is, in samenwerking met het Tour du ALS Team Assen, maandag gestart met een geldinzameling voor onderzoek naar de dodelijke spier/zenuwziekte ALS, onder het motto ‘Eten voor ALS’.
Lees meer over
Asser Courant

Vorig jaar organiseerde Bramigo-eigenaar Bram Grit een actieweek voor ‘Spieren voor Spieren’. Dit jaar is de keuze gevallen op de stichting ALS. Grit: ‘En ik wil jaarlijks een actieweek houden voor een goed doel. Gewoon omdat ik vind dat dit moet gebeuren om een steentje bij te dragen in de bestrijding van levensbedreigende ziektes, waar nog veel onderzoek en dus geld voor nodig is. Want er is maar één manier om ALS – en aanverwante ziektes PSMA en PLS - de wereld uit te helpen: wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en een behandeling. En in Assen wordt al vele jaren geld ingezameld voor de stichting ALS, die zeer voortvarend bezig is met onderzoeken naar deze vreselijke ziekte.’

Joost Kooistra

Van maandag 16 tot en met zondag 22 mei doneert Bramigo 2.50 euro per gast aan de stichting. Grit: ‘Bovendien gaan alle fooien deze week ook naar de stichting. Ons hele team doet mee, samen met Team Strijders Assen, onder aanvoering van Joost Kooistra, de oud-volleybalinternational. Voor ‘Spieren voor Spieren hebben we vorig jaar 2500 euro opgehaald, het zou prachtig zijn als we dat bedrag dit jaar ook voor ALS bijeen zouden kunnen krijgen.’

Wie van lekker eten houdt én het goede doel wil steunen, kan een plekje bij Bramigo reserveren via de website www.bramigo.nl . Bellen kan ook: 0592 205006, na 15.00 uur.

ALS-wielerevenement in Assen

Bij ALS (amyotrofische laterale sclerose) vallen je spieren één voor één uit. Na de eerste symptomen leven patiënten gemiddeld nog drie tot vijf jaar.

Jaarlijks wordt in Frankrijk de Mont Ventoux (top 2000 meter) beklommen door fietsers en wandelaars om zoveel mogelijk geld te verzamelen voor ALS. In Assen is dat Team Assen Strijders (‘samen trappen we ALS de wereld uit’) met 9 deelnemers, met onder anderen Joost Kooistra, Anita ter Veld, Floris Zwartsenburg en Petra de Gouberville.

In dat kader wordt op 29 mei een wielerevenement gehouden in Assen over twee (verharde) routes over 50 en 100 kilometer. Vertrek een aankomst is bij Café Cours aan de Nieuwenhuizen 15 in het centrum van Assen.

Voor vertrek staat er koffie met appeltaart klaar om de benen op te warmen. Deelnemers kunnen ondertussen het GPX-bestand ophalen en vervolgens de route fietsen. Onderweg is er een bevoorradingspost. En na de finish staat een lekker koud biertje en warme maaltijd klaar.

Meedoen

De start is tussen 09.00 en 10.00 uur, kosten voor deelname zijn 20 euro per persoon. De opbrengst gaat naar de stichting ALS. Wie mee wil doen, kan zich opgeven per mail: info@fietsenfixer.nl , met de vermelding ‘tocht ALS’, naam en afstand. Vervolgens krijgen deelnemers een link per mail waar men het bedrag kan doneren.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Asser Courant

Nieuws

menu