Samen met

Expositie vier kunstenaars bij galerie Ruimte P60 in Assen

Werk van Jan van den Berg, te zien bij Ruimte P60.

Bij galerie Ruimte P60 aan de Portugallaan in Assen is van 16 april tot en met 8 mei de expositie ‘4’ te zien van de kunstenaars Jan van den Berg, Paul Corves, Riki Mijling en de Belg Johan Parmentier.
Lees meer over
Asser Courant

Jan van den Berg maakt werk op hout, op paneel en op papier. De afwijkende, veel kantige vormen die in veel van zijn werken nadrukkelijk in beeld zijn, maken dat de beschouwer bijna gedwongen wordt langer te kijken.

De schilderijen/objecten van Paul Corves zijn pure, abstracte minimale composities en vertegenwoordigen een welkome stilte. De kleine formaten van de meeste werken ontwarren een ongekende grootsheid.

De sculpturen van Riki Mijling kunnen worden gerekend tot de geometrische abstractie. Riki houdt van bouwen, zo blijkt uit veel van haar werk. Door het gebruik van roestend staal en gebrande metaal oppervlakten ontstaat een samenspel tussen het werk en de omgeving.

Het werk van Johan Parmentier is vooral tijdloos. Tijdloos is ook zijn keuze van materiaal; steen, brons en werk op papier. Hij onderzoekt de mogelijkheden van het materiaal alvorens hij aan zijn arbeid begint. Inspiratie put hij vooral uit bomen, vegetatie, de ruimte, de lijnen van het landschap.

De openingstijden van de expositie zijn op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Meer informatie: www.ruimtep60.com

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Asser Courant

Nieuws

menu