Samen met

Filmpje: Het Havenkwartier in Assen. Zoals het nu is, maar hoe gaat het worden?

Het Havenkwartier zoals het er nu bij ligt. In de toekomst zou het qua woningen moeten aansluiten bij het tegenover gelegen Asselyn. Foto: Bert Visser

De gemeente Assen heeft grootse plannen met het Havenkwartier. Het nu nog industriële gedeelte van Assen moet via de bouw van honderden woningen omgetoverd worden in een woonparadijs.
Lees meer over
Asser Courant

In het Uitvoeringprogramma ‘Assen Centraal’ staat het volgende: ‘We transformeren het bedrijventerrein naar een gemengd gebied met de nadruk op wonen in een groene, duurzame en autovrije omgeving.’

Stadsboulevard Zuid

Bovendien moet de kant aan de Industrieweg in overeenstemming komen met de overkant op het Veemarktplein, waar de woonwijk Asselyn is gebouwd. De Industrieweg wordt vervolgens omgedoopt in ‘Stadsboulevard Zuid’.

Fotograaf Bert Visser liep de afgelopen weken door het Havenkwartier en legde het oudste industriegebied van Assen, zoals het er anno 2022 bijligt, op beeld vast. En Kunstenaarscollectief DeFKa Research hield onlangs een eerste bijeenkomst, waar de plannen met betrekking tot de nieuwe invulling van het Havenkwartier werden besproken.

Tweede lezing

Op dinsdag 12 april vindt de tweede lezing bij DeFKa plaats. Belangstellenden kunnen dan terecht aan de C.T. Storkweg 2C. Iedereen is welkom, de toegang gratis. Vanaf 13.00 is er een vrije inloop voor inzage van informatie. Om 16.00 begint de lezing met een globaal vergelijk tussen havenprojecten elders, zoals in Rotterdam, Amersfoort, Bremen, Hamburg, Antwerpen en Almere. Daarna zijn er vraaggesprekken met deelnemende kunstenaars en ontwerpers.

Wandelingen

Op 13 en 24 april zijn er wandelingen door het kwartiergebied, aangeboden door kunstenaar Ingeborg Entrop. Deze wandelingen zijn bedoeld geluiden die nu te horen zijn in het Havenkwartier te inventariseren en in kaart te brengen. De wandelingen vinden plaats op woensdagmiddag 13 april (15.00-17.00 uur) en op zaterdagochtend 23 april, van 10.00 tot 12.00 uur. Startlocatie is DeFKa Research. Deelname is gratis, aanmelding kan via een mail naar luisterwandeling@gmail.com .


Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Asser Courant

Nieuws

menu