Samen met

Hoge opkomst bij tweede Veteranendag van Brandweer Drenthe in Assen

Snuffelen in het brandweermuseum. Foto: Henk Brunink

Bij de brandweerpost in Assen-West kwamen zaterdagmiddag tijdens de tweede Veteranendag van Brandweer Drenthe liefst 250 brandweerveteranen samen. Bij de eerste Veteranendag in 2018 waren dit nog 220 oud-collega’s. Ook de live-stream werd goed bekeken.
Lees meer over
Asser Courant

Na een welkomstwoord van Fred Heerink, directeur van de Veiligheidsregio, was het voor de aanwezigen vooral een heel gezellige middag. Daarbij was er veel ruimte om te praten over het verleden. Daarnaast werd er genoten van een optreden van de jeugdbrandweer, werd gekeken naar oude en nieuwe brandweerauto’s, gesnuffeld in een brandweermuseum en was men verwonderd over de nieuwe technieken en ontwikkelingen op brandweergebied. ( lees verder na de foto )

Dat alles onder het genot van een drankje en een hapje. De Asser muzikant Jason Staal bracht een speciaal voor de brandweer geschreven lied ten gehore.

Live-stream

Voor veteranen en andere belangstellenden die niet aanwezig konden zijn, was er zaterdag een live-stream. De hele middag was alles online live te volgen. In een speciale studio werden gasten geïnterviewd, er waren beelden van de activiteiten bij de bijeenkomst en tussendoor werd muziek gedraaid. De live-stream werd door totaal 232 verschillende kijkers bekeken.

Jobingstaf

Na afloop van de Veteranendag kreeg iedere veteraan een Jobingstaf mee naar huis als aandenken. De Jobingstaf, rood en circa 40 centimeter lang, is een traditie bij de Brandweer in Drenthe en vindt zijn oorsprong in 1972. De staf werd door de brandweercommandant gebruikt als herkenningsteken en indertijd vernoemd naar Dirk Jobing. Zijn zoon Jan Jobing was zaterdagmiddag aanwezig. Hij kreeg van Fred Heerink het eerste stafje symbolisch overhandigd.


Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Asser Courant

Nieuws

Meest gelezen

menu