Samen met

Ik durf mijn hand voor Clemens Otto wel in het vuur te steken | column

Asser Courant

‘Ik zou het zelf niet zo doen’ (Bouke Weening, ChristenUnie). ‘Er zijn mensen voor minder gesneuveld’ (Cindy Vorselman, PvdA). Beide fractievoorzitters in de Asser gemeenteraad reageerden vorige week op het plan voor de TT Towers van 50Plus-fractievoorzitter Clemens Otto.
Lees meer over
Asser Courant

SP-fractievoorzitter Jannie Drenthe wil zelfs officieel van Otto horen wat zijn motivatie is geweest de woontorens te lanceren en waarom hij hierin optrekt met projectontwikkelaar Emile Gassler. Zit hier meer achter? Eigenbelang? Financieel gewin? Kortom, de integriteit van Otto zou op het spel staan.

Clemens Otto is inderdaad zeer actief als het wonen betreft, specifiek woningen voor zijn primaire doelgroep, ouderen. Zo vroeg hij zich hardop af in de gemeenteraad waarom het college zo moeilijk doet bij een (senioren)woningenplan in de wijk Peelo, waar plots een half voetbalveld omheen moet komen omdat Peelo volgens het college van B en W zo’n ‘versteende wijk’ is. En hij stak zijn nek uit met het voorstel om op het kazerneterrein (senioren)woningen neer te zetten, mocht Defensie zich inderdaad terugtrekken uit Assen.

Achteraf bezien niet eens zo’n gek alternatief voor Kloosterveen, nu de uitbreiding van die wijk op de tocht staat.

Otto is dus een actief raadslid die eigen initiatieven en opvattingen niet schuwt. Enkele maanden geleden legde hij mij de TT Towers voor, waar Otto al een poosje op broedde. Een markant gebouw als eerbetoon aan Assen als motorstad. Enthousiast als altijd vroeg hij wat ik ervan vond. Bijzonder is het zeker, zei ik. En groot. Dan heb je gegarandeerd tegenstanders. Of hij al wist waar die torens zouden moeten komen.

Otto ging op zoek en kwam uit bij Emile Gassler, die een lap grond bezit aan de Rembrandtlaan. Otto wilde dit echter wel zuiver spelen met de buurt in en rond de Rembrandtlaan, organiseerde een informatieavond en stuitte op onrust. Dat zette hem aan het denken, want Otto hecht waarde aan een zo breed mogelijk draagvlak. Gassler is enthousiast over de locatie. Geen wonder, hij wil bouwen en geld verdienen.

Otto heeft bij dat laatste geen enkel belang, die wil alleen iets neerzetten wat Assen typeert als TT-stad en waar mensen (wonen) iets aan hebben. Punt. En daar durf ik, Otto kennende, mijn hand wel voor in het vuur te steken.

Voorlopig zijn de TT Towers ook nog maar een plan. Uiteindelijk beslist het gemeentebestuur hierover. Burgemeester Marco Out – die net als ik niet aan de oprechte intenties en dus integriteit van Otto twijfelt – drukte dat op de juiste wijze uit. ‘De fractie van 50Plus heeft een origineel idee uitgewerkt en heeft hierbij ook de buurt geconsulteerd. Je kunt het daarmee denk ik het beste het verkennen van een mogelijk initiatiefvoorstel noemen.’

Niks meer, niks minder. Dergelijke initiatieven zijn toegestaan en wat mij betreft toe te juichen. Als Assen Centraal-fractielid en voorvechter voor de jongeren Luc Rengers straks bijvoorbeeld met een geschikt pand voor een jeugdcentrum plus een geïnteresseerde (ver)bouwpartij op de proppen komt… Mijn zegen heeft hij.

Kritisch naar elkaar kijken, ook binnen de raad, is prima. Maar laten we integriteitsdiscussies bewaren voor momenten dat er daadwerkelijk aanwijzingen – en bewijzen - zijn dat iets niet in de haak is.

Alleen al de suggestie kan iemand namelijk behoorlijk beschadigen.

Robbert Willemsen

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Asser Courant

Nieuws

menu