Samen met

Inwoners Diepsloot Zuid in actie voor buurtAED

AED. Eigen foto

Snel handelen bij een hartstilstand kan levens redden. Een AED speelt daarin een cruciale rol. Maar dan is het wel belangrijk dat er een AED in de buurt is. Daarom komen inwoners van Diepsloot Zuid in Vries in actie en zamelen zij via een speciale crowdfundingsactie geld in voor een buurtAED.
Lees meer over
Asser Courant

Elke week krijgen 300 Nederlanders buiten het ziekenhuis een hartstilstand. Vaak in of om het huis en totaal onverwacht. Na een hartstilstand zijn de eerste zes minuten cruciaal. Een ambulance kan meestal niet binnen die zes minuten bij een slachtoffer zijn waardoor een buurtAED levens kan redden.

‘Kostbare minuten gaan verloren’

“Het afgelopen jaar zijn verschillende bewoners meerdere keren opgeroepen als burgerhulpverlener bij een reanimatie in Vries. De eerste taak is dan altijd het ophalen van een AED. Daarbij viel op dat de AED’s in Vries best ver buiten onze buurt hangen. Zo gaan kostbare minuten verloren. Minuten die de kans om een hartstilstand te overleven aanzienlijk verkleinen”, legt Hennieta Dijkhuis – één van de initiatiefnemers - uit.

BuurtAED.nl

Een AED kan snel ingezet worden en brengt met een schok het hart weer aan het pompen. Maar een AED kost geld. Een mooie manier om dat geld bij elkaar te krijgen is het crowdfundingsplatform BuurtAED.nl. Dit platform is een initiatief van de Hartstichting en Philips. Op het platform kunnen buurtbewoners zelf een actie starten die door Philips gesteund wordt met een startbedrag van 1007. Doneren aan de actie van inwoners van Diepsloot Zuid kan via deze link .

Een hartveiliger Nederland

Univé Noord-Nederland levert graag een bijdrage aan een hartveiliger Nederland. “Naast dat we onze 15 winkels in het werkgebied aan de buitenzijde hebben voorzien van een AED en gratis trainingen organiseren, ondersteunen we ook buurtinitiatieven”, legt Erika Broekema van Univé Noord-Nederland uit. “Daarom verdubbelen we de donaties die onze leden aan deze actie doen.”Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Asser Courant

Nieuws

menu