Samen met

Optreden Yorick van Norden in café De Amer

Yorick van Norden. Eigen foto

Yorick van Norden geeft vrijdagavond 6 mei een concert en café De Amer, aanvang 20 uur. Deze Haarlemse singer-songwriter zingt en speelt eigen werk.
Lees meer over
Asser Courant

Hij haalt zijn inspiratie uit: de sixties, een vleugje Beatles, een beetje americana en hier en daar een REM-gitaarriffje. Zijn laatste album, Playing by Ear, laat zich omschrijven als ‘tijdloze pop in een modern sausje’. Yorick komt met een band en een bijzondere vintage gitaar, een Epiphone Casino uit 1967. Reserveren kan via de website: www.cafedeamer.nl.

Dit geldt ook voor de andere optredens, want zaterdag 7 mei om 20 uur geeft de Amerikaanse Guy Davis een concert . Davis is een veelzijdig artiest: hij zingt, speelt gitaar én banjo, waarbij laat zich inspireren door de akoestische, voetstampende blues uit het zuiden van de VS. Hij brengt een warm geluid, compleet met de kenmerkende finger-picking stijl, en vermengt dat moeiteloos met invloeden van country, americana en Europese singer-songwriters. Zijn optredens kenmerken zich door eigen nummers, sprankelende humor, verfijnde commentaren en korte verhalen.

Zondagmiddag 8 mei treedt de Amerikaanse zangeres Michele Denise, alias Sugar Queen, op met de Belgisch/Nederlandse Straight Blues Band. Samen brengen ze een scala aan muzikale genres: blues, soul en jazz. De brandstof voor hun muziek vinden ze in op de klippen gelopen liefdes, onrecht, successen en mislukkingen. Aanvang 14.00 uur.
Yorick-van-Norden-002‍ Singer-songwriter Yorick van Norden in cultureel café De Amer


Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Asser Courant

Nieuws

menu