Samen met

Toevallige ontmoeting in de sneeuw leidt tot 65-jarig huwelijk

Het echtpaar genoot van het bezoek van Martin Rasker. Foto: Lammert Aling

Loco-burgemeester Martin Rasker bracht gisteren een bezoek aan Eelke en Frederieka Borgman om ze te feliciteren met hun 65-jarig huwelijk. Het echtpaar woont in Assen en is dankbaar voor het bereiken van dit bijzondere huwelijksjubileum.
Lees meer over
Asser Courant

Eelke Borgman (1935) en Frederieka Hulshof (1937) leerden elkaar op een zondagmiddag in Wildervank tijdens een fietstocht kennen. Frederieka fietste die dag naar familie en Eelke zat in de kost als boerenknecht toen ze beiden als fietsers moesten wachten voor een man met draaiorgel die de besneeuwde weg overstak. Ze raakten aan de praat.

Smoorverliefd

Daardoor wist Eelke dat Frederieka een week na hun ontmoeting moest oppassen bij haar familie . Hij besloot haar op te wachten met zijn brommer. Ze raakten opnieuw aan de praat en de volgende dag trok Eelke nogmaals de stoute schoenen aan. Dit keer bezocht hij Frederieka bij haar familie. ,,Ik was vanaf de eerste ontmoeting smoorverliefd op hem en ben dat na 67,5 jaar nog steeds’’, vertelt zij over die beginperiode.

Kinderen en werk

Er volgde een verkeringstijd en na 2,5 jaar trouwden ze in 1957. Ze kregen twee kinderen, zoon Garrie en dochter Bettina. Eelke heeft zijn werkzame leven hoofdzakelijk als bouwvakker gewerkt en Frederieka als typiste op kantoor. In zijn vrije tijd mocht Eelke graag met hout knutselen, Frederieka besteedde haar tijd graag aan handwerken en zwemmen. Verder hebben ze zich altijd actief ingezet voor de buurt en iedereen geholpen die dat nodig had.

Inmiddels wonen ze alweer geruime tijd in Assen, maar ze hebben ook in Veendam, Wageningen, Drouwernermond, Wildervank en opnieuw Veendam gewoond. Eelke is de laatste drie jaar bedlegerig maar ze hebben het nog goed samen.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Asser Courant

Nieuws

menu