Samen met

Tweede lezing over Havenkwartier bij DeFKa in Assen

De belangstelling voor de eerste lezing over het Havenkwartier was groot. Foto: Bert Visser

DeFKa Research houdt op dinsdag 12 april (vanaf 16.00 uur) de tweede lezing in het kader van het Havenkwartierproject.
Lees meer over
Asser Courant

Op 24 maart hield Supervisor Ruimtelijke Kwaliteit (stadsbouwmeester) Bart van Leeuwen een drukbezochte lezing naar aanleiding van de nieuwbouwplannen van de gemeente Assen. ‘Nu is het tijd voor de lezing en de plannen van beeldend kunstenaars en architecten’, aldus DeFKa. ‘Er komen daarmee duidelijk twee verschillende uitgangspunten aan de orde: de zakelijke, politieke noodzaak om meer woningen te bouwen met daar tegenover het onderzoek dat getuigt van meer ambitieuze, culturele, scenario’s. Oftewel het noodzakelijke tegenover het mogelijke.’

Belangstellenden kunnen op 12 april terecht aan de C.T. Storkweg 2C. Iedereen is welkom, de toegang gratis. Vanaf 13.00 is er een vrije inloop voor inzage van informatie. Om 16.00 begint de lezing met een globaal vergelijk tussen havenprojecten elders, zoals in Rotterdam, Amersfoort, Bremen, Hamburg, Antwerpen en Almere. Daarna zijn er vraaggesprekken met deelnemende kunstenaars en ontwerpers.

Wandeling

Op 13 en 24 april zijn er wandelingen door het kwartiergebied, aangeboden door kunstenaar Ingeborg Entrop. Deze wandelingen zijn bedoeld geluiden die nu te horen zijn in het Havenkwartier te inventariseren en in kaart te brengen. De wandelingen vinden plaats op woensdagmiddag 13 april (15.00-17.00 uur) en op zaterdagochtend 23 april, van 10.00 tot 12.00 uur. Startlocatie is DeFKa Research. Deelname is gratis, aanmelding kan via een mail naar luisterwandeling@gmail.com .

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Asser Courant

Nieuws

menu