Samen met

Werkgeversconferentie AssenvoorAssen over geldzorgen bij medewerkers

Veel werknemers schamen zich voor geldproblemen en delen dit niet met hun werkgever. Foto: Pixabay

De stichting AssenvoorAssen houdt in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen op dinsdag 12 april een werkgeversconferentie, gericht op medewerkers met geldzorgen en welke rol werkgevers hier kunnen spelen.
Lees meer over
Asser Courant

AssenvoorAssen doet dit samen met Ondernemend Assen, met medewerking van Moedige Dialoog Drenthe. De conferentie is primair bedoeld voor ondernemers, werkgevers, directies en HR/P&O-managers. Tijdens deze conferentie gaan AssenvoorAssen en Ondernemend Assen met deelnemers in gesprek en wordt er kennis gedeeld over ‘financieel fitte werknemers’, het signaleren van geldzorgen en het bieden van oplossingen.

Er zijn, zo is de insteek van de conferentie, meer werknemers in financiële problemen dan een werkgever vaak weet. Ongeveer een derde van alle werkgevers heeft werknemers in dienst met grote geldzorgen. Veel werknemers schamen zich voor die problemen en delen dit niet met hun werkgever.

Minder geconcentreerd

Onderzoek wees uit dat werknemers met schulden vaker ziek zijn en vaak minder geconcentreerd werken. En dit brengt veel kosten voor de werkgever met zich mee. Het loont daarom, aldus AssenvoorAssen, om werknemers met geldzorgen te ondersteunen. ‘Liever eerder dan later, om oplopende schulden en kosten te voorkomen.’

Aanmelden voor de werkgeversconferentie kan via: https://assenvoorassen.nl/agenda/mvo-conferentie/


Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Asser Courant

Nieuws

Meest gelezen

menu