‘Als het nodig is, dan verkleed ik me en kruip ik in de huid van een oermens.’ | De taart van de week ...

Celine Timmermans reikt de taart uit aan Nettie Bulthuis en Marcello van der Klok. Foto: Paul Abrahams 

Eigenaar Bart Meijer van Eerkens De Echte Bakker met winkels in Musselkanaal en Nieuw-Buinen heeft aangeboden om elke week een heerlijke slagroomtaart beschikbaar te stellen.
Lees meer over
Borger-Odoorn
Stadskanaal
Westerwolde

Lezers van de Kanaalstreek Ter Apeler Courant mogen bepalen wie de lekkernij als verrassing in ontvangst mag nemen. Zij kunnen namelijk kandidaten nomineren, die in het verspreidingsgebied van deze krant wonen. Wie verdient een slagroomtaart van Eerkens De Echte Bakker?

Deze keer is de taart door Celine Timmermans overhandigd aan ‘de vrijwilligers van het Hunebedcenrum in Borger’. De lekkernij is in de winkel in Nieuw-Buinen namens de vrijwilligers in ontvangst genomen door Nettie Bulthuis en Marcello van der Klok.

Als een vis in het water

Het drukbezochte Hunebedcentrum telt zo’n 100 enthousiaste vrijwilligers die dag in dag uit uiteenlopende werkzaamheden voor hun rekening nemen. Zoals Nettie Bulthuis. Zij staat op dinsdag en vrijdag in de winkel van het archeologisch museum. „Heerlijk om te doen”, vertelt Nettie die zich twee jaar geleden na haar pensionering heeft aangemeld als vrijwilliger. „Ik ben begonnen als baliemedewerkster, maar vervolgens overgestapt naar de winkel. Ik voel me hier thuis als een vis in het water.”

Alles ligt er keurig bij

Marcello van der Klok steekt al ruim 5,5 jaar de handen uit de mouwen in en om het Hunebedcentrum in zijn woonplaats. „Samen met andere vrijwilligers van de Technische Dienst zorg ik ervoor dat alles er keurig bijligt”, vertelt Marcello die op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag aanwezig is. „Mankementen worden meteen gerepareerd en ook het terrein rondom ziet er picobello uit. Maar we doen nog veel meer. En als het nodig is, dan verkleed ik me en kruip ik in de huid van een oermens.”

Nieuws

Meest gelezen

menu