Afscheid met gouden randje voor CDA-voorman Roelof Tuin uit Valthermond

CDA-voorman Roelof Tuin

Voor Roelof Tuin werd het een afscheid met een gouden randje. Donderdagavond woonde de CDA-fractievoorzitter zijn laatste gemeenteraadsvergadering bij in het dorpshuis van Valthe.
Lees meer over
Borger-Odoorn

Daar werd de Valthermonder verrast met een Koninklijk Onderscheiding door burgemeester Jan Seton.

Hij kreeg de versierselen opgespeld vanwege zijn 14-jarige inzet voor de samenleving. Vanaf nu mag hij zich officieel Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen.

Tuin kwam de raad in 2006 binnen, om in 2010 het fractievoorzittersstokje over te nemen van Gerrit Schuil. Hij wordt opgevolgd door Ankie Huijing. Margreet Wegman werd beëdigd als nieuw CDA-raadslid.

‘Roelof Tuintje’

Tijdens het afscheid sprak onder meer zijn opvolger en Seton nog enkele dankwoorden uit. Huijing roemde Tuin om zijn uitmuntende dossierkennis en zijn oog voor detail. ,,Zijn opmerkingen leiden regelmatig tijdens een raadsvergadering nog tot wijzigingen in de stukken.” Een dergelijke correctie kwam binnen de raad bekend te staan als een ‘Roelof Tuintje’, grapte Huijing. Vooral op financiën blonk Tuin uit. ,,Hij beet zich dan ook graag vast in het huishoudboekje van de gemeente.”

Burgemeester Seton herinnert zich Tuin als een man die scherp op de inhoud was, maar nooit op de man speelde. Ook zal de burgervader het rondje dat hij met Tuin ooit maakte in de omgeving van Valthermond ook niet snel vergeten. ,,Dat ritje maakten we namelijk op een trekker.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Borger-Odoorn
menu