Apparatuur Radio Borger-Odoorn gestolen, zender tijdelijk uit de ether

Apparatuur Radio Borger-Odoorn gestolen, zender tijdelijk uit de ether. Foto: Shutterstock

Radio Borger-Odoorn kan even niet uitzenden via de ether. In de nacht van donderdag op vrijdag is namelijk zendapparatuur van de lokale omroep gestolen.

Naar de fm-frequentie van de omroep kan hierdoor voorlopig niet geluisterd worden. Voorzitter Roel Withaar gaat ervan uit dat dit zondagmiddag wel weer kan. ,,We hebben een reservezender, en die gaat er morgenochtend in." Via internet en de kabel (Ziggo-kanaal 917) is Radio Borger-Odoorn nog wel te ontvangen.

Beveiliging geïnstalleerd

Zaterdagavond was Withaar samen met een monteur in de blokhut bij de zendmast in Borger waaruit de apparatuur gestolen werd. De technische man installeerde beveiligingsapparatuur die, zodra iemand een poging doet om binnen te komen, een geluid van 105 decibel maakt. ,,En diegene wordt op de foto gezet.'' Ook legt het systeem contact met de politie.

Withaar en zijn bestuur is er maar druk mee. ,,We hebben vandaag nog telefonisch vergaderd, en het is nu zeven uur en ik heb nog niet eens warm eten gehad."

Reservezender dankzij eerdere inbraak

Dat de omroep beschikt over een reservezender, is te danken aan een inbraak van een jaar geleden. Toen werd ook al een zendapparaat gestolen. ,,Maar diegene heeft toen zijn bankpas achtergelaten, dus die kon de politie wel vinden." En ook de zender werd toen teruggevonden. Die kan dus nu dienst doen om de uitzendingen door te laten gaan.

Wie dit nou doet? De voorzitter: ,,Tja, ik heb me laten vertellen dat het lui zijn die die apparatuur zelf willen gaan gebruiken."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Borger-Odoorn
menu