Bewegen, gezond eten, goed slapen en sociaal actief zijn. Senioren in de gemeente Borger-Odoorn krijgen tips over hoe fit ouder te worden

De oudere dame achter een rollator. Foto: ANP

Bewegen, gezond eten, goed slapen en sociaal actief zijn, zijn belangrijke ingrediënten om gezond en fit te blijven. Deze week ontvangen senioren in de dorpen Valthe, Klijndijk, Exloo, Odoorn en Odoornerveen een uitnodiging van de gemeente Borger-Odoorn om mee te doen aan het project ‘Gezond en Fit ouder worden’.
Lees meer over
Borger-Odoorn

Sinds 2017 biedt de gemeente inwoners tussen de 65-85 jaar de mogelijkheid om aan dit project mee te doen. Volgens combicoach Petra van den Bosch is afgelopen anderhalf jaar wel gebleken hoe belangrijk gezondheid is. ‘Het is niet alleen belangrijk om in beweging te blijven, het is ook belangrijk om je sociale contacten te onderhouden of te versterken.’ Door per deelgebied senioren uit te nodigen, draagt het project bij aan versterking van de lokale, sociale contacten.

Het doel van het project is leren hoe je er zelf voor kan zorgen dat je fit en gezond blijft. Volgens Van den Bosch heeft het project zich reeds bewezen. ‘Zodra men zelf vooruitgang ziet, krijgen deelnemers er ook meer plezier in. En dat stimuleert.’ Oud-deelnemers zijn volgens Van den Bosch ook echt meer gaan bewegen, hebben meer sociale contacten gekregen en er is sprake van een verbeterde gezondheid. ‘Daar doen we het voor!’

Fit-test

Het project start met een (eenvoudige) fit-test op donderdag 4 november in het gemeentehuis van Exloo. Deelnemers ontvangen direct informatie over het vervolgtraject en over de beweegmogelijkheden in de omgeving.

Nieuws

Meest gelezen

menu