Borger-Odoorn start met Regio Deal twee nieuwe projecten: Blue Zone Innovation en Open Science Hub Exloo

Het gemeentehuis in Exloo. Foto: DvhN

De gemeente Borger-Odoorn heeft vrijdagmiddag twee projecten bekend gemaakt die voortkomen uit de Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe. Het gaat om de Blue Zone Innovation en de Open Science Hub Exloo.

Eerstgenoemde richt zich op de samenwerking tussen ondernemers en studenten. In een werkplaats in Exloo werken zij samen aan nieuwe producten en diensten voor de gezondheids- en vrijetijdssector. De nadruk ligt op het stimuleren van een gezonde leefstijl bij inwoners en bezoekers van de gemeente.

De Oerknal

De Open Science Hub in Exloo krijgt de naam ‘De Oerknal’. Het centrum focust zich op jongeren waar ze op een laagdrempelige manier kennis kunnen maken met wetenschap en techniek. ASTRON, het Nederlands instituut voor radioastronomie ontwikkelt de tentoonstelling. Het project maakt deel uit van het actiepunt Jeugd en Techniek van de Regio Deal voor het ontwikkelen van een bredere en sterkere basis voor techniekonderwijs voor de jeugd in de regio.

Wethouder Nynke Houwing (VVD) hoop dat de projecten jongeren stimuleren om zich op een technische opleiding te storten. ‘Door kinderen vanaf jonge leeftijd in contact te brengen met techniek wordt het vanzelfsprekender om voor een technische opleiding te kiezen.’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Borger-Odoorn
menu