Bouw zonneparken Stadskanaal en Buinerveen begonnen

Foto: Chint Solar Nederland.

In Buinerveen en Stadskanaal komen twee nieuwe zonneparken. Op 83 hectare grond bij Stadskanaal worden zo’n 245.000 zonnepanelen geïnstalleerd, bij Buinerveen gaat het om 110.000 panelen op 40 hectare grond.

De zonneparken zouden minimaal 45.000 huishoudens moeten gaan voorzien van duurzame elektriciteit. In november 2020 moeten beide parken operationeel zijn.

Akkervogels

Bij Stadskanaal is de bouw van de afrasteringen, het leggen van kabels en het installeren van de zonnepanelenmontageframes in volle gang. Ook is er begonnen met de bouw van het onderstation voor de netaansluiting. In dit zonnepark komt een ecologische strook speciaal voor akkervogels tussen de Boekerenweg en het zonnepark. De sloten krijgen natuurvriendelijke oevers en aan de noordkant komt ook een ecologische strook.

Natuurgebied

In Buinerveen is de aanleg van een aarden wal rond de locatie afgerond, waardoor het zonnepark en de bouwplaats nauwelijks meer te zien zijn. De locatie wordt nu verder voorbereid op de installatie van de panelen. Ook wordt naast het zonnepark een natuurgebied ingericht van in totaal 2,5 hectare groot.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Borger-Odoorn
menu