Calvin Beijering uit Buinen neemt deel aan de Solar Challenge Morocco. 'Werken bij Top Dutch is echt een fulltime baan'

Calvin Beijering. Foto: Harjan Offereins

Sinds eind september zit het Groningse studententeam Top Dutch Solar Racing in de Marokkaanse havenstad Agadir om zich voor te bereiden op de Solar Challenge Morocco.
Lees meer over
Borger-Odoorn
Stadskanaal

De race begint op 25 oktober en leidt teams uit heel Europa 2500 kilometer door de Sahara en het Atlas-gebergte. De finish is op 29 oktober, eveneens in Agadir. Een bijzondere uitdaging is het hoogteverschil van 8 kilometer aangezien de route door het Atlasgebergte gaat.

Calvin Beijering (24) uit Buinen is één van de 22 MBO-, HBO- en WO-studenten die namens Top Dutch deze uitdaging aangaan.

Project Manager

Hij studeert Mechanical Engineering aan de Hanzehogeschool Groningen en vervult binnen Top Dutch Solar Racing de rol van Project Manager. Hij is verantwoordelijk voor een soepel verloop van het project en stemt de taken van alle subgroepen op elkaar af. Daarnaast is hij voorzitter van de stichting waarop het team gebaseerd is. Hij werkt full time aan het project en heeft daarom zijn studie even op pauze gezet.

Goede balans gevonden

Calvin heeft tijdens zijn tijd bij Top Dutch vooral geleerd waar zijn grenzen liggen: “Werken bij Top Dutch is echt een fulltime baan. We waren deels dag en nacht bezig om de auto af te maken, daar verlies je snel de balans tussen werk en je privéleven. Dit komt ook door onvoorzienbare omstandigheden als de afgelasting van de race in Australië. Toen moesten we snel schakelen en met deze nieuwe situatie leren omgaan. Nadat ik een tijdje écht over mijn grenzen gegaan ben, heb ik nu een goede balans gevonden die ik ook na dit project wil aanhouden.”

Nieuws

Meest gelezen

menu