Deel Manrhowijk Odoornerveen gaat op de schop

Het wegdeel met klinkers wordt herstraat. Foto: DvhN

Een deel van de Manhrowijk in Odoornerveen ondergaat de komende maand een broodnodige opknapbeurt. Het gedeelte dat uit een klinkerwegdek bestaat wordt volledig herstraat. En dat is geen overbodige luxe, aldus dorpsvoorzitter Eisso Kronenberg.

De Manrhowijk is de enige verbindingsweg tussen de Noordzijde langs het Oranjekanaal en de Achterweg, die langs de Staatsbossen van Odoorn loopt. Voor landbouw en recreanten die ontspanning zoeken in het bos is het daarom een belangrijke verbinding. ,,Anders zouden weggebruikers kilometers om via de Torenwijk of Eeserveen moeten rijden”, aldus Kronenberg.

Het gehavende wegdeel heeft de laatste jaren nogal te lijden gehad onder het gebruik door landbouwverkeer. ,,Door de ontstane spoorvorming steekt het midden van wegdek nogal hoog uit. Je kunt aan de weg zien, dat auto’s praktisch over dit deel heen raspen.”

Om die reden trok Kronenberg drie maanden geleden bij de gemeente Borger-Odoorn aan de bel. ,,Die had de straat al op de agenda voor onderhoud geplaatst.” De opknapbeurt start deze week en duurt tot 11 september.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Borger-Odoorn
menu