Diplomazwemmen in de openlucht op 30 oktober? Dat kan dus in zwembad De Leewal in Exloo

Deze ouders en hun kinderen hebben vanmorgen het C-diploma in de wacht gesleept. Foto: Paul Abrahams

Vanmorgen zijn bijna 30 zwemdiploma’s uitgereikt in de kantine van het openluchtzwembad De Leewal in Exloo. Het is bijzonder dat het examen is afgelegd in een openluchtzwembad zo laat in het jaar.
Lees meer over
Borger-Odoorn
Stadskanaal

„Het zwembad is voor de eerste keer bijna twee maanden langer geopend dan normaal gesproken”, vertelt Henk Smit van De Leewal.

Energie zelf opwekken

„Zondagmiddag 31 oktober kunnen liefhebbers voor de laatste keer baantjes zwemmen. Dat we langer open zijn, heeft te maken met investeringen waardoor we onze energie nu zelf kunnen opwekken.”

De reacties naar aanleiding van de uitgebreide openingstijden zijn louter positief, benadrukt Smit. „Binnenkort zitten we met elkaar om de tafel om te evalueren. De kans is groot dat het zwembad De Leewal volgend jaar wederom langer openblijft dan tot en met het eerste weekend van september.”

Oudjaarsduik

Het bassin blijft in ieder geval met water gevuld tot en met 31 december. „Dan vindt de oudjaarsduik plaats met verschillende activiteiten”, legt Henk Smit uit. „De opbrengst wordt geschonken aan een goed doel in de regio.”

Nieuws

Meest gelezen

menu