Eko-Tours in Exloo introduceert de elektrische Carver. Duurzaam genieten van de natuur op de Hondsrug

Henk Klaver en Nynke Houwing hebben de Carver onthuld. Foto: Eko-Tours

Vandaag is het startsein gegeven bij Eko-Tours in Exloo voor nieuwe tours over de Hondsrug met een uniek elektrisch voertuig: de Carver.

Wethouder Nynke Houwing van de gemeente Borger-Odoorn en Henk Klaver vanuit de Hunebed Highway-organisatie verrichtten de openingshandeling door de eerste twee voertuigen te onthullen.

„Eko-Tours verzorgt al bijna 5 jaar excursies met elektrische terreinauto’s in de natuur rond Exloo”, vertelt Ruud Haak. „En in de afgelopen jaren zijn daar tours met elektrische Bikes, Choppers en Steps aan toegevoegd. Uitgangspunt bij Eko-Tours is de deelnemers mee te nemen op een avontuurlijke en leerzame tocht over de Hondsrug. Duurzaamheid staat daarbij centraal, dus zijn de voertuigen stil en niet vervuilend.”

Bijzondere excursie

„In de afgelopen jaren zijn ruim 25.000 deelnemers mee geweest op een bijzondere excursie door het Unesco Geopark de Hondsrug-gebied in de elektrische terreinauto’s onder leiding van een gids”, vervolgt Haak. „En ruim 10.000 deelnemers, die op een ander speciaal elektrisch voertuig het gebied hebben verkend aan de hand van een speciale route-app. Zowel inwoners van Drenthe als vele toeristen hebben het gebied met Eko-Tours verkend en zijn erg enthousiast.”

Nieuwe gebieden verkennen

Eko-Tours werkt continu aan vernieuwing en uitbreiden van de mogelijkheden om mensen met dit gebied te laten kennismaken en ze kijkt telkens naar speciale voertuigen, bijzondere manieren om excursies en tours te ontwikkelen en nieuwe gebieden te gaan verkennen.

Speciaal kantelmechanisme

In deze zoektocht vonden ze de samenwerking met het Nederlandse bedrijf Carver, dat een uniek elektrisch voertuig heeft ontwikkeld; een bijzonder vormgegeven driewiel-auto voor twee personen met speciaal kantelmechanisme.

Vijf Carvers aangeschaft

„Eko-Tours is de eerste partij in Nederland die op deze schaal de unieke Nederlandse Carver inzet voor recreatie en educatie”, vertelt Haak. „In totaal rijden vanaf volgende week vijf Carvers rond bij Eko-Tours. Een voertuig dat stil is, je optimaal het gebied laat zien en ervaren door de open structuur en het vele glas, je zelfs de natuur laat opsnuiven, van een gemaaid grasland tot de boerderijgeur. De Carver rijdt helemaal Cittaslow op een zeer ontspannen snelheid van maximaal 45 km/uur door het natuurgebied op de Hondsrug.”

De investering voor aanschaf van de vijf voertuigen en ontwikkelen van nieuwe routes is mede mogelijk gemaakt door een Leader-subsidie in 2020. Eko-Tours ontwikkelt als eerste een Hunebed Highway Carver Tour die de inwoner en toerist de mooiste plekjes laat zien en beleven rond de N34.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Borger-Odoorn
menu