Garage Petersen in Nieuw-Buinen wordt AutoParcours. Derk Petersen gaat campers bouwen

Derk Petersen. Eigen foto

Na bijna 40 jaar verdwijnt Garage Petersen aan de Industrieweg in Nieuw-Buinen. Hoe dat precies zit, vragen we aan de eigenaar: Derk Petersen.
Lees meer over
Borger-Odoorn
Stadskanaal

Waarom ga je stoppen? Het was vast geen gemakkelijke stap om de garage ergens anders onder te brengen?

Nee, dat was het zeker niet, maar als allround garagebedrijf móet je in deze tijd een keuze maken. De transitie naar elektrisch rijden is in volle gang en vergt totaal ander onderhoud aan auto’s. Als je hierin meegaat moet je je koers wijzigen en volop in de nieuwe autowereld duiken. Er diende zich een mooi bedrijf aan dat de garage wil voortzetten.

Daarnaast bouwde ik in mijn vrije tijd Volkswagencampers. Ik zat er al langer over te denken om dat professioneel op te gaan pakken en nu kan ik dan ook echt de switch naar recreatie maken.

Hoe kwam je op het idee om Garage Petersen op te laten gaan in AutoParcours?

LeaseParcours had geen werkplaats, maar ze zijn wel volop aanwezig in de moderne automarkt. We stonden allebei achter het plan om de garage op deze manier voort te zetten. Zo maken zij gebruik van de werkplaats voor hun eigen autopark én blijft de garage up-to-date voor alle klanten.

Ook onze zomer- en winterbandenopslag wordt overgenomen door AutoParcours. Al met al een mooie uitdaging.

Wat gebeurt er met het team?

Het huidige team verhuist mee naar AutoParcours en blijft bijna hetzelfde.

Dus Marc blijft het aanspreekpunt achter de balie en aan de telefoon, Jeroen en Alexander blijven het onderhoud en APK aan de auto’s uitvoeren. Sebastiaan (die al sinds jaar en dag bij ons werkt) gaat mee naar de camperbouw.

Het is echt wel het eind van een tijdperk. Hoe lang heeft de garage aan de Industrieweg gezeten?

Bijna 40 jaar geleden startte mijn vader Banden Petersen, een bedrijf in – toen nog - landbouwbanden. Begin jaren 90 kwam ik erbij en hebben we de ombuiging naar banden en garage voor personenauto’s gemaakt. In de loop van de jaren waren er verschillende vestigingen in de regio. Mijn broer Hans heeft Banden Petersen in Coevorden en deze blijft gewoon bestaan.

Wel een verandering, ook voor de klanten. Waar kunnen ze nu met hun auto naartoe?

Onze klanten zijn vanaf 1 september van harte welkom bij AutoParcours aan de Tinnegieter 7 in Stadskanaal. Marc, Jeroen en Alexander zien iedereen daar graag.

En nu dus campers bouwen in het pand aan de Industrieweg?

Ja, dat is prachtig! Volkswagenbussen ombouwen naar volledig uitgeruste campers. Nieuw dak, nieuw interieur. Een glimmende binnen- en buitenkant. Allesisvakantie.nl is mijn eigen nieuwe uitdaging.

Kortom: je stopt er nog lang niet mee?

Voorlopig niet nee, haha. De enige die bij ons stopt en met pensioen gaat op haar 70ste is mijn tante Fennie, die al vanaf de eerste dag de administratie aan de Industrieweg doet. Nog maar eens zien of ik ook zo lang aan de Industrieweg blijf.

Nieuws

Meest gelezen

menu