Samen met

Gemeente Borger-Odoorn: koninklijke onderscheidingen voor Jan Sanders uit Valthe en Willy Steenge uit Odoorn

Koninklijke Onderscheiding. Foto: Pixabay

Lees meer over
Kanaalstreek

Jan Sanders uit Valthe en Willy Steenge uit Odoorn hebben burgemeester Jan Seton van de gemeente Borger-Odoorn op bezoek gehad. De burgemeester kwam langs met de mededeling dat het Zijne Majesteit de Koning had behaagd hen te onderscheiden voor hun verdiensten voor de samenleving en ze te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. In de thuisomgeving werden de bijbehorende versierselen door de burgemeester bij de gedecoreerden opgespeld.

Jan Sanders

Jan Sanders was sinds 1984 tot begin 2021 bestuurslid, EHBO-er en materiaalbeheerder bij de Koninklijke Nederlandse Vereniging EHBO afdeling Valthe. Ook is hij sinds 1992 betrokken bij het jaarlijkse driedaagse dorpsfeest (FEVA) in Valthe en is hij sinds 1998 voorzitter van IJsvereniging De Schaopskoel in Valthe.

Buiten het schaatsseizoen werkt hij mee met het onderhoud aan de baan en overlegt hij met Landschapsbeheer Drenthe over het beheer van de grootste populatie Knoflookpadden van Drenthe die op het ijsbaanterrein leeft.

Willy Steenge

Willy Steenge was van 1965 tot 2013 eigenaar van Steenge Tentenverhuur in Odoorn. Vanaf 2013 zette zijn zoon de zaak voort. Naast de vaste medewerkers haalde hij probleemjongeren binnen bij zijn bedrijf en gaf ze de kans om hun leven weer op de rail te krijgen.

Steenge was van 1971 tot 2012 lid, penningmeester en voorzitter van Toneelvereniging Heidebloem in Odoorn en hij richtte in 1992 Klaverjasvereniging Schoppen Troef in Odoorn op. Zijn motto ‘Samenwerken is mooi’ laat hij ook blijken door zijn inzet voor Dorpsbelangen Odoorn, waar hij jaren als chauffeur fungeerde en als vrijwilliger meewerkte aan talloze projecten. Er wordt nooit te vergeefs een beroep op hem gedaan. Dat geldt ook voor zijn inzet voor Tentoonstellingsvereniging Het Zuidenveld. Toen in 2016 de Zuidenveld-activiteiten ten gronde dreigden te gaan, heeft hij de vereniging nieuw leven ingeblazen en is hij voorzitter geworden van het plaatselijk comité.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Kanaalstreek

Nieuws

menu