Gemeente Borger-Odoorn koopt Willibrordkerk in Borger voor 1 euro terug

Archief: DvhN Foto: BERT JIPPES

De gemeente Borger-Odoorn heeft de Willibrordkerk in Borger opnieuw in bezit. Voor het symbolische bedrag van één euro werd het gebouw overgenomen van Stichting Beheer en Behoud Willibrordkerk Borger (SBBWB).

De stichting was niet in staat om de relatief hoge energiekosten voor de kerk te betalen. SBBWB was vanaf 31 december 2015 betrokken bij het behoud van de kerk. De stichting heeft onder andere een half miljoen euro voor de herbestemming van de kerk opgehaald en enkele opknapbeurten verricht.

Jacob Bruintjes, voorzitter van de SBBWB, kan zich vinden in de verkoop van de de kerk aan de gemeente: ‘We hebben ons de afgelopen jaren ingezet om de kerk te behouden. Helaas lukte het ons niet om binnen de afspraken die er nu liggen om voldoende inkomsten te krijgen. De lasten voor bijvoorbeeld energie, schoonmaak, onderhoud, beheer,belastingen, en verzekeringen lopen jaarlijks hoog op. Het is fijn dat we er met de gemeente op deze manier uit kunnen komen. We kijken met een goed gevoel terug op de afgelopen jaren en zijn als stichting blij dat we de kerk een impuls hebben kunnen geven voor de toekomst.’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Borger-Odoorn
menu