Gemeente Borger-Odoorn wil huizen bouwen achter de MFA in Nieuw-Buinen

MFA Noorderbreedte. Foto: DVHN.

Gemeente Borger-Odoorn onderzoekt de mogelijkheden voor het bouwen van woningen op het perceel achter MFA Noorderbreedte in Nieuw-Buinen.
Lees meer over
Borger-Odoorn

Een dorpsbelevingsonderzoek laat volgens de gemeente zien dat 37 procent van de ondervraagde inwoners vindt dat er onvoldoende woningaanbod is in hun omgeving.

‘Het gaat hierbij vooral om levensloopbestendige woningen, sociale huurwoningen en woningen voor starters. De gemeente wil graag tegemoetkomen aan deze vraag en ziet het perceel achter MFA Noorderbreedte als een geschikte plek voor dit plan. Met veel voorzieningen in de MFA op loopafstand is deze locatie bij uitstek geschikt voor jonge gezinnen en ouderen.’

In woningvraag voorzien

Wethouder Nynke Houwing: ,,Veranderende omstandigheden zorgen voor verschuivingen in de woonwensen. Bewoners die nu nog huren willen misschien graag een woning kopen. Ouderen die in een eengezinswoning wonen willen graag verhuizen naar een woning die geschikt is voor de oude dag. En jongeren kijken uit naar een zelfstandige en betaalbare woonplek. Met het bouwplan achter de MFA kunnen we in deze vraag voorzien”.

Inspraak

Het plan biedt nog veel ruimte voor inspraak, stelt de gemeente. Dorpsbelangen is vertegenwoordigd in de projectgroep en roept omwonenden op om mee te denken over het nieuwbouwplan. Wie dat wil kan zich aanmelden bij Dorpsbelangen.

De gemeente organiseert bijeenkomsten om mee te denken en te praten.

Nieuws

menu