Hunebedcentrum in Borger doet mee aan Weekend van de Wetenschap met speciale aandacht voor archeologie en geologie

Hunebedweken in Drenthe. Foto: archief VanPlan

De hunebedden in Nederland zijn gebouwd tussen 3350 en 3050 voor Christus en toch weten we best veel over de mensen die toentertijd leefden. Ook is er veel kennis over hoe het landschap er toen uit zag. Hoe kan dat? Het Hunebedcentrum in Borger legt in het Weekend van de Wetenschap (2 en 3 oktober) uit hoe al die informatie tot ons is gekomen.
Lees meer over
Borger-Odoorn

Het Hunebedcentrum werkt veel samen met mensen en instanties uit de vakgebieden archeologie en geologie. In het Weekend van de Wetenschap geeft het Hunebedcentrum een inkijkje in de wereld van de wetenschap en de technologie. ‘We vertellen het verhaal van de hunebedbouwers, de eerste boeren. Maar net zo interessant is het om uit te leggen hoe we erachter zijn gekomen wat we weten’, aldus directeur Harrie Wolters.

Verbreden en verdiepen

Het Hunebedcentrum wil de kennis over de prehistorie verbreden en verdiepen en doet daarom mee aan het Weekend van de Wetenschap. In het eerste weekend van oktober kan iedereen zien hoe de archeologie te werk gaat (2 oktober) en waar een geoloog onderzoek naar doet (3 oktober). Deelname aan de activiteiten is gratis, voor toegang tot het museum moet je een entreebewijs aanschaffen. Het tonen van een coronapas is niet nodig.

Basisschoolkinderen hebben elk weekend in oktober vrij entree, vanwege Oktobermaand Kindermaand.

Nieuws

Meest gelezen

menu