Jan Nieboer uit Nieuw-Buinen en zijn zoon Erik-Jan willen naar de top van de Kilimanjaro. 'Ik stap nu al elke morgen onder de ijskoude douche'

Jan Nieboer (63) uit Nieuw-Buinen en Erik-Jan Nieboer (30) uit Amsterdam stappen vrijdagmorgen 4 februari op Schiphol om half tien in het vliegtuig voor een rechtstreekse vlucht naar Arusha in Tanzania. Vader en zoon gaan de Kilimanjaro beklimmen, met 5895 meter de hoogste berg van Afrika op de grens van Tanzania en Kenia.

Jan en Erik-Jan Nieboer gaan de Kilimanjaro beklimmen. Eerder hebben ze ook al samen meegedaan aan de halve marathon van Amsterdam.

Jan en Erik-Jan Nieboer gaan de Kilimanjaro beklimmen. Eerder hebben ze ook al samen meegedaan aan de halve marathon van Amsterdam. Eigen foto

Lees meer over
Borger-Odoorn

„De groep telt twaalf personen”, vertelt de bekende groenteboer. „Ik ben de oudste deelnemer, Erik-Jan is de jongste. Erik-Jan vertelde me een tijd geleden dat hij plannen had om de berg te beklimmen. Dan ga ik mee, zei ik. De Kilimanjaro heeft me sinds 2004 altijd gefascineerd, toen we na een marathonreis in Kenia over de berg terug naar huis vlogen. Bovendien vind ik het hartstikke leuk om samen met mijn zoon dit avontuur te beleven.”

Twaalf bergbeklimmers en 30 begeleiders

Nieuws

menu