Jan en Annie Brouwer uit Borger zijn 65 jaar getrouwd. 'Vlinders in de buik vanaf het eerste oogcontact'

Annie en Jan Brouwer zijn dinsdag 14 september 65 jaar getrouwd. Foto: Paul Abrahams

Jan en Annie Brouwer vieren dinsdag 14 september feest. De echtelieden uit Borger zijn dan 65 jaar getrouwd.

Burgemeester Jan Seton van de gemeente Borger-Odoorn komt vrijdagmorgen op bezoek om het briljanten echtpaar namens het gemeentebestuur te feliciteren. Jan en Annie hebben voor de tweede keer een brief van koning Willem-Alexander en koningin Maxima gekregen en van Jetta Klijnsma. Zij is de Commissaris van de Koning in de provincie Drenthe.

Opgegroeid op de boerderij

Jan Brouwer is geboren op 16 mei 1932 in Drouwen en Annie Blom heeft het levenslicht aanschouwd op 29 maart 1933 in Borger. Zowel Jan als Annie zijn opgegroeid op de boerderij. Annie is de oudste van zes zussen.

Wit paard

De vonk slaat over tijdens een feestelijke optocht van het Oostermoerfeest in Borger. Annie staat met haar vriendin te kijken naar de mooi versierde praalwagens. Vooraan in de stoet rijden een paar jongens op een paard.

Eén van de ruiters rijdt op een wit paard. De vonk slaat over als Jan en Annie elkaar aankijken. Vlinders in de buik vanaf het eerste oogcontact.

Acht jaar verkering

„We waren natuurlijk nog heel erg jong en we hebben daarom acht jaar verkering gehad”, vertelt Annie. „We zijn getrouwd op 14 september 1956 in het gemeentehuis in Borger. We zijn in een luxe auto van een oom naar het gemeentehuis gereden. De gasten liepen achter de auto.”

Benen onder de eigen tafel steken

Na het jawoord zet het huwelijksbootje koers richting de boerderij van de ouders van de bruidegom in Drouwen. Na drie jaar kunnen Jan en Annie de benen eindelijk onder de eigen tafel steken. En ook nog eens in een splinternieuwe boerderij aan de Strengenweg in Borger.


Het echtpaar heeft de boerderij in 1986 verkocht. Ze hebben daarna twaalf jaar aan de Hoofdstraat in Borger gewoond en 23 jaar geleden zijn ze verhuisd naar een nieuw appartementencomplex aan Achter de Brink in de hunebedhoofdstad van Nederland. „We waren één van de eerste bewoners en we wonen hier nog steeds met heel veel plezier. Moet je eens kijken naar ons terras. Wat een ruimte!”

Jan en Annie hebben twee kinderen, vier kleinkinderen en inmiddels zijn er vijf achterkleinkinderen.

Bridgen

Bridgen is op dit moment hun grootste hobby. „Dat doen we al meer dan 35 jaar. Goed voor de sociale contacten en het houdt je scherp. We hebben vroeger ook jarenlang badminton gespeeld en we hebben veel gedanst. Heerlijk.

Caravan

We hebben ook genoten van de caravan op camping Hunzedal. We hadden daar een vaste staanplaats. Aan het begin van het seizoen werd de caravan er met de tractor heen gereden en aan het einde van het seizoen werd ie weer teruggebracht naar de boerderij.”

Bestuurlijk actief

Jan vond het ook fijn om te biljarten. Het echtpaar is ook bestuurlijk actief geweest. Van de bedrijfsverzorging tot de bridgeclub en van de biljartclub tot de vereniging van eigenaren. En nog meer.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Borger-Odoorn
menu