Keramisch Museum Nieuw-Buinen investeert 10.000 euro van Kickstartfonds in beamer en scherm voor het vertonen van de geschiedenis van Royal Goedewaagen

Keramisch Museum Goedewaagen in Nieuw-Buinen. Archieffoto DvhN

Keramisch Museum Goedewaagen in Nieuw-Buinen gaat de donatie van ruim 10.000 euro door het Kickstart Cultuurfonds investeren in aanpassingen voor grote groepen bezoekers.

In verband met de anderhalvemeter-richtlijnen van het kabinet kunnen groepen een museumbezoek in de huidige situatie niet combineren met een rondgang door de fabrieksateliers van Royal Goedewaagen.

Daarom schaft het museum een scherm met een lichtsterke beamer aan, waarmee zij de geschiedenis van de eeuwenoude fabriek en de eigentijdse productie in de ontvangsthal van het museum gaat vertonen. Die ruimte biedt plek aan maximaal 40 personen tegelijk. Ook kan het museum van het geld een elektronische kassa aanschaffen, waarmee bezoekers elektronisch kunnen reserveren.

Tandemrondleiding

Voor kleine groepen van 2 of 3 personen heeft het museum, naar voorbeeld van het Schiedams Museum, een tandemrondleiding ingevoerd die wel door de fabrieksateliers voert. ,,In de afgelopen vier weken hebben we daarmee proefgedraaid en dat werkt prima”, zegt woordvoerder Friggo Visser.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Borger-Odoorn
menu