Koninklijke onderscheiding voor Marinus Verkuil uit Nieuw-Buinen

Foto: Van Oost Media

Op vrijdag 18 september is in het Prins Claus Conservatorium in Groningen een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de Marinus Verkuil uit Nieuw-Buinen. Hij is door burgemeester Jan Seton benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.
Lees meer over
Borger-Odoorn

De heer Verkuil was hoofd van de opleiding Docent Muziek van het Prins Claus Conservatoriumte Groningen. Hij ontvangt de onderscheiding voor zijn inzet om anderen te enthousiasmeren voor de muziek. ‘Vanuit de vaste overtuiging dat muziek een essentieel onderdeel is van het menselijk leven van iedereen - ongeacht afkomst,niveau, leeftijd of talent - heeft hij zich zijn hele leven ingezet om het leven van anderen mooier en rijker te maken,’ meldt de gemeente Borger-Odoorn.

Conservatorium

Als hoofd van de Opleiding Docent Muziek vertegenwoordigde hij het Conservatorium vertegenwoordigde in plaatselijke, regionale, landelijke en zelfs internationale instanties. Zo leidde hij jarenlang een Europees samenwerkingsproject waarin studenten uit verschillende landen elkaar ontmoetten rond actuele thema’s. Ook was hij sterk betrokken bij de ontwikkeling van muziekonderwijs op de basisschool en in het speciaal onderwijs.

Music4all

Ook is Verkuil sinds 2012 betrokken bij de Stichting Music4all. Sinds 2013 is hij secretaris bij de stichting. ‘In het project Music4All slaagt de heer Verkuil er in vanuit het conservatorium te verbinden: hij verbindt leerlingen met een beperking (Borgheerd, Visio), leerlingen zonder beperking (HarensLyceum), studenten en alumni van de opleiding docent muziek van het Prins Claus Conservatorium, docenten van het Harens Lyceum en Visio, en vele anderen rond de muziek’.

Nieuws

Meest gelezen

menu