Marjoleine Schoevers stopt tijdelijk als PvdA-raadslid Borger-Odoorn

Marjoleine Schoevers

Marjoleine Schoevers, sinds 2008 raadslid voor de PvdA Borger-Odoorn, neemt vanaf 6 november tijdelijk ontslag wegens gezondheidsredenen. Zij kampt al sinds het begin van deze raadsperiode met oververmoeidheid.
Lees meer over
Borger-Odoorn

Schoevers trad in de raad vooral op als woordvoerder voor wat betreft het sociale domein, onderwijs en minimabeleid.

Nadat half oktober haar woning door brand van binnen verwoest werd, heeft zij besloten om het raadswerk tijdelijk voor langere tijd neer te leggen. ,,Het raadswerk vergt veel tijd: bijeenkomsten bezoeken, gesprekken voeren met inwoners, raadsstukken doornemen en vergaderen. Ik doe dat met erg veel plezier, maar ik merkte in het afgelopen jaar al dat ik me steeds vaker en sneller moe voelde,” vertelt Marjoleine Schoevers.

Woning getroffen door brand

In oktober 2018 deed zij al eerder een maand een stapje terug. De brand in haar woning op 16 oktober heeft haar behoorlijk geraakt: ,,Het is onvoorstelbaar wat een ravage de brand heeft aangericht. Het is alsof er een bom in mijn woning ontploft is. Er is erg veel verloren gegaan, ook dierbare herinneringen.”

Wie Schoevers de komende maanden vervangt, is nog niet bekend. Dat wordt op zijn vroegst deze maand bekendgemaakt. De eerstvolgende op de kieslijst is Metze Geertsma. Hij laat bij navraag weten nog niet benaderd te zijn. ,,Maar ik ben bereid deze taak op mij te nemen.”

Nieuws

Meest gelezen

menu