Niels Manning uit Nieuw-Buinen plaatst zich wederom voor de nationale finale Scheikunde Olympiade. ‘Deze keer leg ik de lat wel wat hoger’

Niels Manning uit Nieuw-Buinen. Eigen foto

Niels Manning uit Nieuw-Buinen heeft net als een jaar geleden een puike prestatie geleverd. De 19-jarige vwo 6-scholier van het Ubbo Emmius, locatie Stationslaan in Stadskanaal, heeft zich namelijk wederom geplaatst voor de nationale finale van de Scheikunde Olympiade.
Lees meer over
Borger-Odoorn
Kanaalstreek

De Nationale Scheikunde Olympiade is een jaarlijkse wedstrijd voor alle havo- en vwo-scholieren met scheikunde in het profiel. Met deze wedstrijd kunnen leerlingen hun talent in de scheikunde ontdekken en verder ontwikkelen.

2051 scholieren hebben zich aangemeld

In totaal 2051 scholieren van 129 scholen hebben zich aangemeld. Daarvan hebben 78 scholieren zich geplaatst voor de tweede ronde. Twintig scholieren hebben uiteindelijk een ticket in de wacht gesleept voor de landelijke eindronde die van 27 mei tot en met 3 juni in Terneuzen wordt gehouden.

Scheikunde studeren aan RUG

„Vorig jaar ben ik net buiten de top 10 gevallen”, vertelt Niels die komend schooljaar scheikunde gaat studeren aan de RUG. „De nummers 11 tot en met 20 hebben toen een bronzen medaille in de wacht gesleept. Dit jaar leg ik de lat een stukje hoger. Ik wil minimaal met een zilveren medaille naar huis, dus een plek tussen de vijf en de tien. En de beste vier finalisten krijgen een gouden medaille uitgereikt. Wie weet gaat dat ook lukken. Na de tweede voorronde - de laatste voorronde voor de finale - stond ik op de vierde plek van het klassement.”

Week van huis

Niels is een week van huis en volgt in opmaat naar de toets op donderdag 2 juni verschillende theorie en praktijk colleges. Vrijdag 3 juni wordt de uitslag bekend gemaakt. De vier beste deelnemers mogen als kers op de taart door naar de internationale finale.

Nieuws

menu