Onderzoek naar afsluiten deel Hoofdweg Klijndijk

Wegafsluiting. Foto: kees van de veen

De gemeente Borger-Odoorn onderzoekt of de Hoofdweg tussen de rotonde in Klijndijk en de afslag Emmen-Noord kan worden afgesloten voor het verkeer.

Een groep aanwonenden geeft hier de voorkeur aan. Vanwege de aanleg van het nieuwe knooppunt in de N34 bij het dorp (Slenerweg) en het opwaarderen van de Melkweg, vrezen inwoners een toename van drukte en sluipverkeer door het dorp. Het afsluiten van dit deel van de Hoofdweg zou helpen dit tegen te gaan.

Het lag al in de lijn om het wegdeel af te waarderen van een 80 naar een 60 kilometerweg. Volgens wethouder Nynke Houwing wordt gekeken naar het volledig afsluiten van dit stuk als alternatief. In 2021 hakt de gemeente een definitieve knoop door, nadat de provincie de werkzaamheden aan de N34 heeft afgerond.

Een ander plan is om van het deel van de Hoofdweg tussen de rotonde en de bebouwde kom richting Odoorn een 30 kilometerzone te maken.

Tellingen

Vanuit het dorp blijven de zorgen over de toename van het verkeer in het dorp groot. In september stuurde Dorpsbelang Klijndijk een verzoek om twee jaar na de voltooiing van de nieuwe afslag bij de N34 zowel de Slenerweg als de Melkweg te beoordelen op toegenomen drukte. De gemeente is bereid verkeerstellingen te doen, maar wanneer is nog niet bekend.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Borger-Odoorn
menu