Plan voor appartementen in pand Rabobank Borger

Kantoor Rabobank in Borger Foto: eigen foto

Het pand van de Rabobank in Borger is verkocht aan ondernemer Ben Timmermans uit Nieuw-Buinen. Hij wil er onder meer acht huurappartementen in maken.
Lees meer over
Borger-Odoorn

De appartementen komen in het oudere gedeelte van het gebouw aan de Hoofdstraat, links van waar nu de entree van de bank zit. De woningen zullen ongeveer 80 vierkante meter beslaan en zo’n 850 euro per maand aan huur kosten.

Verder komt het Borgerder ingenieursbureau AIVN Brandadvies in het pand en een nog onbekend bedrijfje. De Rabobank blijft er zelf ook in zitten, net als het sociale team van de gemeente Borger-Odoorn.

Rabobank: ,Gebouw was te groot geworden’

Koen Ronner, directievoorzitter van Rabobank Het Drentse Land, is blij dat het gebouw is verkocht. De bank wilde er vanaf omdat het te groot was geworden. Werkten er vier jaar geleden nog honderdtien mensen; tegenwoordig zijn dat er nog maar tien. Veel taken die vroeger met de hand gebeurden, zijn geautomatiseerd en klanten regelen hun bankzaken steeds vaker online.

Koper Ben Timmermans is geen onbekende in deze regio. Hij is eigenaar van aannemersbedrijf Avitec in Nieuw-Buinen, voorheen Hoornstra, en bouwt op dit moment een groot zonnepark tussen 1e Exloërmond en Nieuw-Buinen. Dit zonnepark moet met een oppervlakte van 100 hectare en 300.000 panelen het grootste van Nederland worden. Medio 2021 is het naar verwachting klaar.

Bankgebouw wordt in paar maanden tijd verbouwd tot wooncomplex

Het bankgebouw in Borger wil Timmermans eind dit jaar hebben verbouwd. ,,Ik probeer direct na de bouwvak te beginnen. En dan kan het in een paar maanden klaar zijn. Het is alleen maar een inpandige verbouwing. Aan de buitengevel en het dak verandert niets.’’

Of de corona-uitbraak nog gevolgen heeft voor het project, durft Timmermans niet te zeggen. ,,Ik hoop het niet natuurlijk. En eigenlijk denk ik het ook niet. Er hebben zich tot nu toe al vier geïnteresseerde huurders gemeld, terwijl ik nog niet eens heb geadverteerd. Ik voorzie geen problemen.’’

Timmermans is niet alleen in Borger actief met het kopen van bankgebouwen die te groot zijn geworden of leeg staan. Onlangs kocht hij ook de panden van de Rabobank in Scheemda en Vlagtwedde. Ook deze wil hij verbouwen tot onder meer appartementencomplex.

De pinautomaten gaan op termijn overigens uit de bankgebouwen verdwijnen. Ervoor in de plaats komen zogeheten Geldmaten, in losstaande gebouwtjes. De komst van Geldmaten is een landelijke ontwikkeling. Rabo, ING en ABN Amro werken hierbij samen.

Nieuws

Meest gelezen

menu