Plannen voor appartementencomplex aan Torenlaan Borger

Een sfeerimpressie van het nieuwe pand. Beeld: KR8architecten Borger

Projectontwikkelaar Koen Warners uit Borger heeft plannen voor een appartementencomplex aan de Torenlaan in zijn woonplaats. Op deze plek staat momenteel nog een oud boerderijtje, dat naar verwachting nog dit najaar het veld ruimt.
Lees meer over
Borger-Odoorn

De bouw neemt volgens Warners ongeveer een jaar in beslag. De toekomstige bewoners kunnen tegen het eind van 2021 een van de zes beschikbare woningen betrekken.

Warners is geen onbekende in Borger als het op nieuwbouwprojecten aankomt. Zo was hij de drijvende kracht achter de bouw van woon- en winkelcomplex Weiteringzathe in het centrum. Toen betrof het een plan met drie winkels, twaalf luxe appartementen en een parkeergarage.

Gezamenlijke huiskamer

Met zijn jongste project richt hij zich op een oudere doelgroep. ,,Denk aan mensen die in de leeftijd van 60 tot 70 jaar zijn.” Een leeftijdsgroep die zich wel eens geconfronteerd ziet met eenzaamheid. De geplande nieuwbouw, een uit drie lagen bestaand pand met een hoogte van bijna tien meter, ondervangt dit door de begane grond grotendeels in te richten als een gezamenlijke huiskamer met keukenvoorzieningen. ,,Mensen kunnen er gezellig een potje kaarten of samen lekker koken. Kortom, lekker gezellig.”

Warners kocht het boerderijtje al bijna tien jaar geleden aan, maar het vinden van een geschikte bestemming kostte even tijd. Het pand wordt momenteel nog bewoond, maar wel anti-kraak, aldus Warners.

Belangstelling

De koopwoningen (een op de begane grond, drie op de eerste verdiepingen en twee op de tweede) hebben een oppervlakte van tussen de 90 en 110 vierkante meter. Prijzen kan hij nog niet noemen, maar met de belangstelling zit het wel snor. ,,Er hebben zich al tussen de vijf en tien mensen gemeld.”

Nieuws

Meest gelezen

menu