Plekken waar ‘zinloos gras’ groeit omtoveren tot bloemenweides. Wordt het bloeiproject van IVN Borger-Odoorn uitgerold over het hele land?

Een bloemenweide in Borger-Odoorn. Foto: Jos Vink

Plekken waar ‘zinloos gras’ groeit omtoveren tot bloemenweides. IVN Borger-Odoorn is hier al sinds 2018 mee bezig, maar als het een beetje meezit wordt het ‘bloeiproject’ uitgerold over Nederland.
Lees meer over
Borger-Odoorn

Het project is geselecteerd voor een verkiezing, die het IVN heeft opgezet nadat de organisatie 150.000 euro had gekregen bij het winnen van de oeuvreprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds. De helft mag worden besteed aan projecten als deze. ‘Het project is mooi in zijn eenvoud en goed lokaal uitvoerbaar’, stelt een lid van de selectiecommissie.

10.000 vierkante meter aan bloemen

Tussen 5 en 11 november mogen alle IVN leden hun stem uitbrengen op één van de genomineerde projecten. Op 15 november wordt duidelijk met welk project wint.

Het resultaat van de actie in Borger-Odoorn heeft in ieder geval al flink wat bloemenweides opgeleverd. Ruim 1000 inwoners van de gemeente hebben sinds 2018 via IVN bloemzaden besteld. Hiermee is 10.000 vierkante meter ingezaaid.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu