Predicaat Hofleverancier voor Aalbers Installatietechniek. Familiebedrijf is 100 jaar in Nieuw-Buinen gevestigd

Het wapenschild wordt onthuld. Foto: Harry Tielman

Aalbers Installatietechniek B.V. uit Nieuw-Buinen mag zich hofleverancier noemen. Commissaris van de Koning Jetta Klijnsma heeft vrijdagmiddag het predicaat uitgereikt, met daarbij ‘het Recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen’ en de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’.
Lees meer over
Borger-Odoorn
Kanaalstreek

Frederik Aalbers startte in 1922 als koperslager en met de verkoop van huishoudelijke artikelen in Nieuw-Buinen. Het duurde niet lang of hij legde zich toe op loodgieterswerk. In de decennia die volgden, wist het familiebedrijf in voor- en tegenspoed overeind te blijven en zelfs te groeien. Dat is te danken aan het vermogen van de familie om innovatief te zijn en door aan te haken bij de technische, economische en maatschappelijke ontwikkelingen.

Energietransitie

Vanaf 2010 heeft Aalbers B.V. gezien dat een energietransitie noodzakelijk is, sindsdien neemt het familiebedrijf daarin het voortouw. Zijn installaties in de nieuwbouwwoningen van de jaren ’40 en ’50 en de aardgasinstallaties van de woningen in de jaren ’60 worden nu vervangen, duurzaam en aardgasvrij gemaakt.

Op dit moment is het bedrijf in handen van Frits Aalbers en zijn zoon Gert, de derde en vierde generatie.

Expertise

Aalbers B.V. is als hoofdsponsor en met haar expertise ook een drijvende kracht achter het vernieuwde sportpark van de voetbalvereniging Nieuw-Buinen. Het complex telt 166 zonnepanelen, een batterijsysteem voor de opslag van de zonne-energie, twee eco-boilers, energiezuinige ledverlichting en zes laadpunten voor elektrische auto’s.

Onbesproken gedrag

Aalbers Installatietechniek B.V. is het elfde bedrijf in Drenthe dat het predicaat krijgt. De Koning kan het recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen, met de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’, toekennen aan kleine en middelgrote ondernemingen die een belangrijke plaats innemen in hun regio.

De onderneming moet daarnaast minstens honderd jaar bestaan en van onbesproken gedrag zijn. Het predicaat hofleverancier werd in 1815 ingevoerd door Koning Willem I.

Nieuws

menu