PvdA Borger-Odoorn presenteert ambitieuze kandidatenlijst. Peter Zwiers is verkozen tot lijsttrekker

Peter Zwiers (derde van links) is verkozen tot lijsttrekker. Foto: PvdA Borger-Odoorn

Lees meer over
Borger-Odoorn

De leden van de Partij van de Arbeid hebben de kandidatenlijst vastgesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Op de lijst prijken maar liefst 42 kandidaten, woonachtig in bijna alle dorpen in de gemeente Borger-Odoorn.

De lijst wordt aangevoerd door de ervaren Peter Zwiers. Hij zat al eerder in de gemeenteraad en is sinds 2011 lid van Provinciale Staten van Drenthe. Zwiers is zeer te spreken over de kandidatenlijst. „Het is een mooie mix van jong en oud, ervaren PvdA’ers en enthousiaste nieuwelingen. Samen gaan we aan de slag om Borger-Odoorn een stuk socialer te maken. Op de PvdA Borger-Odoorn kun je bouwen!”

Op plek 2 op de kandidatenlijst staat Yannick Olij. De 23-jarige inwoner uit 2 e Exloërmond is weliswaar erg jong, maar brengt al meer dan 4 jaar ervaring mee als commissielid voor de PvdA. Op de derde plek staat de eerste nieuwkomer Ina Poppen uit Borger. Ina is weddingplanner en heeft bij verschillende gemeenten gewerkt.

Bas Scholte-Aalbes, op plek 4, is de tweede nieuweling op de lijst. Hij werkt in de zorg en is onder andere bekend van de succesvolle actie ‘Soep op de Stoep’. De top 10 wordt verder gevormd door Simone van Dijk uit Borger, Berry Kuipers uit Nieuw-Buinen, Albert Kamps uit Borger, Janien Leeuwerke uit Borger, Hans Agterberg uit Borger en Theo Zondag uit Odoorn.

Henk Zwiep kandidaat-wethouder

Henk Zwiep en Jenine Bijker, de leden van de huidige raadsfractie, hebben beide aangegeven niet meer beschikbaar te zijn als raadslid voor een volgende periode. Zij staan op de lijst als lijstduwer. Henk Zwiep is de kandidaat-wethouder voor de sociaaldemocraten. Zwiep zit sinds 2006 in de gemeenteraad en is al vele jaren de fractievoorzitter van de PvdA in Borger-Odoorn.

Nieuws

menu