Rijksmuseum brengt replica van De Nachtwacht naar woonzorgcentrum De Paasbergen in Odoorn. Gebouw gaat tijdelijk door het leven als het 'Rembrandthuis'

Foto: Treant Zorggroep

Een replica van De Nachtwacht van Rembrandt van Rijn (1606-1669) is vanaf donderdag te zien in woonzorgcentrum De Paasbergen van Treant Zorggroep in Odoorn. Het enorme schilderij werd woensdagmiddag onthuld door wethouder Nynke Houwing van de gemeente Borger-Odoorn en bewoner mevrouw Huizing.
Lees meer over
Borger-Odoorn

Het meesterwerk wordt tentoongesteld in gebouw De Paashof, dat tijdelijk omgedoopt is tot ‘Rembrandthuis’. De Nachtwacht is bij De Paasbergen te zien in het kader van de Nachtwacht on Tour . Omdat het voor bewoners van woonzorgcentra en seniorencomplexen niet altijd mogelijk is om musea te bezoeken, brengt het Rijksmuseum in Amsterdam het icoon van Nederland naar hen toe.

De Nachtwacht is nog tot 9 november te bewonderen bij De Paasbergen. Bewoners en cliënten van de woonzorglocatie doen dit op eigen tijden. Daarnaast is de expositie doordeweeks vrij toegankelijk voor geïnteresseerden tussen 10.00 en 12.00 uur en 14.00 en 16.00 uur. Gilde-leerlingen van het Drenthe College zijn aanwezig om de deur open te doen en informatie te geven.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu