Roel Withaar uit Stadskanaal stopt als voorzitter van RTV Borger-Odoorn. 'Ik heb nog het verstand van iemand van 25 jaar, maar ik draag een jas van 83 jaar oud'

Roel Withaar uit Stadskanaal is na bijna 20 jaar gestopt als voorzitter van RTV Borger-Odoorn. Foto: Paul Abrahams 

Roel Withaar is gestopt als voorzitter van RTV Borger-Odoorn. „Met pijn in mijn hart”, verklapt de 83-jarige inwoner van Stadskanaal die in 2002 één van de oprichters was van de lokale omroep voor de gemeente Borger-Odoorn. „Na twee jaar voorbereidingen werden in 2004 de eerste programma’s uitgezonden.”
Lees meer over
Borger-Odoorn
Aa en Hunze
Stadskanaal

Na bijna twintig jaar is het stokje overgedragen aan André Folkers. De werkzaamheden van secretaris Anja van Boven zijn overgenomen door Christiaan van Erven. Zowel Withaar als Van Boven gaan verder als algemeen bestuurslid van RTV Borger-Odoorn.

Gezondheid

Withaar doet vanwege zijn gezondheid een stapje terug. „Ik ben enkele weken geleden erg ziek geweest. Ik heb nog het verstand van iemand van 25 jaar, maar ik draag een jas van 83 jaar oud. Het wordt tijd om het wat rustiger aan te doen. Op de achtergrond blijf ik wel betrokken bij RTV Borger-Odoorn, het is en blijft mijn kindje.

Daarnaast ben ik nog actief als voorzitter van de cliëntenraad Zorggroep Meander en verricht ik ouderenwerk voor de vakbond FNV. Nee, je zult mij niet achter de geraniums zien zitten en horen zeggen dat die blauwe auto weer door de straat is gereden.”

Aa en Hunze en Emmen

Zoals vorige week gemeld is de fusie met de streekomroep RTV 1 afgeblazen. „We zijn zonder ruzie uit elkaar gegaan”, benadrukt Withaar. „Maar de conclusie was dat de culturen niet bij elkaar passen. Of het te maken heeft met de provinciale grens? Wie zal het zeggen. Maar als er geen klik is, dan is het beter om een andere weg in te slaan. Er worden nu gesprekken gevoerd over verregaande samenwerking met de lokale omroepen in de gemeenten Aa en Hunze en Emmen.

Op de winkel gepast

Vanwege de mogelijke fusie met RTV 1 zijn in de afgelopen maanden nauwelijks nieuwe ideeën ontwikkeld. We hebben eerlijk gezegd eigenlijk alleen op de winkel gepast. Wat dat betreft moet er in de komende tijd bergen werk worden verzet.”

Nieuws

menu