Staatsbosbeheer organiseert een mysterieuze belevingstocht bij volle maan door de natuur van Gieten-Borger

Volle maan. Foto: Irene Lantman

In horrorfilms is het met volle maan standaard oppassen geblazen. Dan komen de duistere wezens van de nacht tevoorschijn en wil je het liefst veilig en wel binnenblijven. Voor de mensen die niet angstig zijn aangelegd en genieten van de nachtelijke natuur, organiseert Staatsbosbeheer op 21 september een wandeling door de natuur van Gieten-Borger.

Samen met een gids van Staatsbosbeheer start de wandeling bij Buitencentrum Boomkroonpad in Drouwen. De kuier voert door in stilte gehulde bossen en door de maan verlichte velden. Het is volgens Staatsbosbeheer een onvergetelijke ervaring, waarbij alle zintuigen op scherp staan en die de moeite waard is voor jong en oud.

Onder begeleiding van de gids volgt een spannende tocht over smalle paadjes in de bossen en over de heide van het Drouwenerveld. Verder voert de wandeling langs grafheuvels, oude keienwegen en over de stille heide. De wandeling start om 20.00 uur ‘s avonds en dan schemert het nog, maar langzaam wordt het steeds donkerder in het bos, dat nog iets wordt verlicht door de maneschijn.

De wandeling duurt ongeveer twee uur en vooraf aanmelden is verplicht via de website van Staatsbosbeheer . De kosten bedragen 8 euro voor volwassenen en vijf euro voor kinderen tot en met 12 jaar.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Borger-Odoorn
menu