Vader en zoon Nieboer uit Nieuw-Buinen op de top van de Kilimanjaro. 'Daar stonden we met elkaar op het dak van Afrika met dertien graden onder nul'

Vader en zoon Nieboer samen op het dak van Afrika. Eigen foto

Het is gelukt. Jan Nieboer uit Nieuw-Buinen en zijn zoon Erik-Jan uit Amsterdam hebben de Kilimanjaro in Tanzania beklommen, met 5895 meter de hoogste berg van Afrika. Een gigantische uitdaging, maar de klus werd uiteindelijk in zeven dagen geklaard.
Lees meer over
Borger-Odoorn

„De zwaarste dag was donderdag, de laatste klim naar de top”, vertelt de bekende groenteboer. „We zijn met de groep woensdagavond om elf uur in het pikkedonker met hoofdlampjes vertrokken en om zes uur ‘s morgens hebben we de top bereikt. Daar stonden we met elkaar op het dak van Afrika met dertien graden onder nul.

Negentien uur achter elkaar in één keer door

Wat waren we blij! Vervolgens weer dalen, een uitdaging naar 3100 meter waar ons kamp stond. Negentien uur achter elkaar in een keer door. Vrijdag vervolgens het stuk naar beneden afdalen terug naar ons hotel. Eindelijk weer douchen na zeven dagen. Heerlijk.”

Zanzibar

Na de beklimming van de Kilimanjaro hebben vader en zoon nog enkele dagen vakantie gevierd op Zanzibar. Woensdag 16 februari keren ze terug op Schiphol.

Lees hier het artikel dat eerder in de Kanaalstreek is verschenen.

Nieuws

menu