Verduurzamingsproject van vv Nieuw-Buinen eindelijk afgerond

De zonnepanelen op het dak van VV Nieuw Buinen. Foto: Eigen foto

Het heeft even geduurd, maar het verduurzamingsproject van vv Nieuw-Buinen is afgerond. Gedeputeerde Tjisse Stelpstra en wethouder Freek Buitelaar presenteren zaterdag 28 augustus het eindresultaat, met hulp van de jeugdvoetballers van de vereniging.

,,Dit is het begin van een duurzaam vv Nieuw-Buinen en maakt een einde aan een traject van vijf jaar waarin vele hobbels genomen moesten worden om ons verduurzamingsproject te realiseren," aldus projectleider Siert van der Laan.

Vv Nieuw Buinen probeert al geruime tijd te verduurzamen met het plaatsen van 246 zonnepanelen op het dak van het clubgebouw. Dit was lange tijd niet mogelijk, omdat het elektriciteitsnet van Enexis niet de capaciteit aankon die met de zonnecellen zou worden opgewekt.

In september 2020 werd een oplossing gevonden door de plaatsing van een slim batterijsysteem dat de energie van de zonnepanelen opvangt en opslaat voor later verbruik.

Van het gas af

Aansluitend heeft de voetbalclub onderzocht of het mogelijk was om ook (gedeeltelijk) van het gas af te gaan. Met technische hulp van hoofdsponsor en installateur Aalbers werd hiervoor de oplossing gevonden doormiddel thermische boilers die opgewarmd worden via de zonnepanelen.

De verlichting van het clubgebouw werd geheel vervangen door LED-verlichting en op de parkeerplaats werden door PowerField drie laadpalen met een dubbele aansluiting geplaatst.

Het hele project werd financieel mogelijk gemaakt met bijdragen van BOSA subsidie, Provincie Drenthe, Gemeente Borger-Odoorn, PowerField, Aalbers, Jubileumcommissie, VriendenLoterij, Engie en diverse anderen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Borger-Odoorn
menu