Voorbereidingen werkzaamheden aan waterleidingen in Borger gestart

Foto: WMD

Waterbedrijf WMD start zaterdag met het voorbereiden van de werkzaamheden aan waterleidingen in Borger. Het onderhoud op 20 en 21 oktober is nodig om betrouwbaar drinkwater te blijven garanderen, meldt het bedrijf.

Het gaat om de waterleidingen in de Hoofdstraat, Julianastraat, Westeresstraat, Harm Tiesingstraat en Koesteeg in Borger. In de Julianastraat wordt ook aan de riolering gewerkt door de gemeente. Op beide werkdagen (dinsdag 20 en woensdag 21 oktober) is er in zowel Borger als Westdorp kans op een lage(re) waterdruk.

Afgesloten waterleidingen

Om aan de leidingen te werken wordt bij een aantal klanten het water afgesloten. Dat gebeurt ‘s avonds en ‘s nachts. De mensen die daarmee te maken krijgen, ontvangen een bericht met de datum en het tijdstip in de brievenbus. Daarnaast bezorgt WMD twee vijfliterflessen drinkwater bij de voordeur en adviseert het bedrijf om emmers of flessen te vullen voor huishoudelijk gebruik, zoals toilet en afwas.

Bruine kleur

Wie wel water heeft moet ook een beetje oppassen, er kan namelijk troebel water uit de kraan komen tijdens de werkzaamheden. Volgens het waterbedrijf komt die bruine kleur door wervelende ijzerdeeltjes en is het water niet schadelijk voor de gezondheid. Het kan wel vlekken in wasgoed veroorzaken. Daarom is verstandig voor het wassen de kleur van het water te controleren, aldus het bedrijf.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Borger-Odoorn
menu