Willem en Geertje Stavast zijn woensdag 22 december zestig jaar getrouwd. Echtpaar uit Borger is bijzonder creatief en sportief

Geertje en Willem Stavast uit Borger zijn woensdag 22 december 60 jaar getrouwd. Foto: Paul Abrahams

Willem Stavast - hij is geboren op 26 april 1940 in Eeserveen - en Geertje Middel - zij is geboren op 16 februari 1943 in De Kiel - zijn woensdag 22 december 60 jaar getrouwd. Vanwege Covid-19 wordt de mijlpaal op een bescheiden wijze gevierd.
Lees meer over
Borger-Odoorn
Stadskanaal

„We kennen elkaar van jongs af aan”, vertelt Geertje. „Onze ouders runden allebei een boerderij en de landerijen grensden aan elkaar vast. En dan kom je mekaar best vast tegen. Toch was het pas ‘aan’ toen ik vijftien jaar was, Willem was achttien. Na bijna drie jaar verkering zijn we getrouwd in het gemeentehuis in Sleen.”

„Het was hartje winter”, vult Willem aan. „Veel sneeuw en de wegen waren spiegelglad. Je durfde bijna niet de weg op.”

Na de huwelijksvoltrekking hebben de jonggeliefden onderdak gekregen in de boerderij van de ouders van de bruidegom. „We hadden daar wel een eigen ruimte.”

Willem was niet alleen boer, hij was ook bijzonder creatief. „Ik heb vier jaar lang een uitgebreide cursus pottenbakken gevolgd. Daarna heb ik samen met Geertje 24 jaar lang keramiek verkocht in een winkel in het openluchtmuseum Ellert en Brammert in Schoonoord. Dat deden we in de periode april tot oktober.”

Lees het volledige artikel woensdag in de Kanaalstreek Ter Apeler Courant (papier en digitaal)

Nieuws

menu