‘Nummer 10’ Bram Maes (20): al jaren een constante factor in het zaterdagvoetbal van Coevorden

Bram Maes (20) wil met CSVC een constante factor in de 3e klasse worden. 'We moeten niet te snel tevreden zijn, maar altijd scherp blijven.' Foto: André Maes

Bram Maes is amper 20 jaar oud en heeft dus nog flink wat seizoenen voor de boeg, maar de ‘nummer 10’ van zaterdag 3e klasser CSVC uit Coevorden behoort ondanks zijn jonge leeftijd tot de routiniers.

Maes debuteerde op 15-jarige leeftijd onder Eric Prins in de hoofdmacht. Een jaar later verwierf hij al een basisplaats. ,,Ik ben een echte clubman en dat zit denk ook in de genen van onze familie.”

Ploegen in 3D aan elkaar gewaagd

Door de vroegtijdige stop van de voorbije voetbalcompetitie heeft Bram Maes met CSVC alle tijd gehad om stoom af te blazen en rust te pakken.

,,Het was een heel merkwaardig slot. We zaten op dat moment in een dipje, maar ik heb de overtuiging dat we uiteindelijk hoger waren geëindigd.”

Volgens Maes heeft de ploeg afgelopen seizoen bewezen met vrijwel elk team te kunnen wedijveren. ,,Achilles 1894 stak er met kop en schouders bovenuit, maar voor de rest waren de ploegen redelijk aan elkaar gewaagd.”

In het tussenklassement van de 3e klasse D eindigde CSVC op plaats negen met 20 punten uit 16 wedstrijden.

‘De dip duurde te lang’

In de nabeschouwing toont Maes zich kritisch. ,,We kenden een sterke start en wisten de flow van het kampioenschap aanvankelijk goed vast te houden. We legden goed voetbal op de mat. Natuurlijk krijg je ook met nederlagen te maken, maar we hebben gaandeweg de focus verloren. De dip duurde te lang. Juist in de fase dat het minder gaat moet je wel sterk zijn. Daarin moeten we groeien als ploeg. Als dat lukt, heb ik er alle vertrouwen in dat we in de subtop van de 3e klasse mee kunnen gaan draaien.”

Maes noemt dat een leerproces voor komend seizoen ,,Ook als het even tegenzit zullen we dat sneller van ons af moeten zetten.” Dat moet gebeuren onder leiding van de nieuwe trainer-coach Nico Kats uit Ommen, de opvolger van Reinoud Haak.

Met ruimte en vrijheid ben ik het meest in mijn element

De nummer 10, in het dagelijks leven werkzaam is als logistiek medewerker, maakt er overigens geen geheim van het liefst als ‘nummer 10’ te spelen.

„Dat is nog altijd mijn favoriete positie, maar ik speelde afgelopen seizoen ook regelmatig als linksbuiten. Dus ben ik een linie doorgeschoven. Ik ga toch wel echt voor nummer 10, want ik ben het meest in mijn element als ik wat ruimte en vrijheid heb. Of me wat meer uit laat zakken naar het middenveld. Het liefst zit ik er een beetje tussenin, maar altijd staat het teambelang centraal.”

De selectie van CSVC start op maandag 10 augustus met de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Coevorden
menu