3D sleutelhangers en robot LEGO: FabLab Coevorden houdt workshops voor kinderen in de herfstvakantie

Foto: Shutterstock

Het nieuwe FabLab in Coevorden opent in de herfstvakantie voor het eerst (gedeeltelijk) haar deuren. Kinderen van 8 tot 12 jaar kunnen zich opgeven als ‘tester’ van het FabLab en meedoen aan verschillende activiteiten.
Lees meer over
Coevorden

Op dinsdag 13 oktober wordt er een LEGO bouwmiddag gehouden, waarbij de jonge bezoekers aan de slag gaan met LEGO EV3. Met de speciale EV3 LEGO kunnen robots worden gebouwd en geprogrammeerd. Tijdens de middag leren de kinderen bouwtekeningen lezen en een ingewikkeld ontwerp van standaard bouwblokjes te maken.

Een andere workshop staat in het teken van het maken van een eigen, elektronische wenskaart. Op woensdag 13 oktober leren kinderen over stroomkringen en krijgen ze de ruimte om hun eigen kaart te ontwerpen.

3D Printers

Vrijdag 16 oktober staat in het teken van het maken van een 3D sleutelhanger. In de workshop leren kinderen hoe ze een ontwerp kunnen maken met een tekenprogramma. Vervolgens wordt dit ontwerp in 3D uitgeprint met de speciale printers in het FabLab.

Aanmelden kan via de website van FabLab Coevorden. Omdat het FabLab nog niet compleet klaar is, zijn alle activiteiten gratis.


Nieuws

Meest gelezen

menu