Aaldenaar Ruud Nijman (20) verruilt DZOH voor vv Sweel en keert terug op het oude nest

De 20-jarige Ruud Nijman (rechts) keert dit seizoen bij vv Sweel terug op het oude nest. Foto: DZOH

Ruud Nijman keert dit seizoen terug op het oude nest. Na een avontuur bij DZOH en Drenthina staat de beloftevolle middenvelder inmiddels te popelen om met vv Sweel furore in de derde klasse te maken.

Vijf jaar geleden maakte de 20-jarige Aaldenaar, die in augustus aan zijn laatste jaar van zijn studie Commerciële Economie aan de Hanzehogeschool in Groningen begint, heel bewust de overstap naar DZOH.

,,Dat was voor mij op dat moment de juiste keuze. De jeugdteams van DZOH spelen in hogere competities en er is meer onderlinge concurrentie. Hierdoor dacht ik me sneller tot een betere voetballer te kunnen ontwikkelen.”

‘Samen vanuit Groningen naar de trainingen in Zweeloo’

In 2018 volgde de switch naar zaterdag 2e klasser Drenthina, de club waar Peter Timmer als hoofdtrainer de scepter zwaait. ,,Alles bij elkaar kijk ik terug op een mooie en leerzame tijd, waarin ik als voetballer duidelijk ben gegroeid.”

Nijman heeft vv Sweel altijd in zijn achterhoofd gehouden. Dit is voor hem het juiste moment om terug te keren naar ‘t Alterbarg. ,,De clubcultuur en de spelersgroep spreken mij aan en ik wil me graag verder ontwikkelen in de derde klasse. Ook praktisch gezien is het beter. Net als een aantal spelers uit de selectie van vv Sweel studeer ik in Groningen en ga daar ook wonen. We kunnen gezamenlijk naar de trainingen in Zweeloo reizen.”

Ruud speelt bij voorkeur als controlerende middenvelder. ,,Mijn sterke punten zijn de balvastheid en verder heb ik een goed schot in de benen.”

‘Ik ga voor een basisplaats’

Verbeterpunten zijn er ook. ,,Ik zal in kopduels overtuigender moeten worden en moet me in het veld nog meer laten gelden. Dus meer verbaal aanwezig zijn.”

Over zijn ambities voor komend seizoen is Ruud Nijman heel duidelijk: “Ik kan het nu weer op de fiets doen. Uiteraard zal ik alles op alles zetten om een basisplaats af te dwingen.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Coevorden
menu