Amateurvoetbal Coevorden: Dalen onderuit, Raptim neemt revanche, zevenklapper CSVC, Sleen en Sweel delen punten, knappe zege KSC en punt voor Protos

De aantrekkelijke derby tussen Sweel en Sleen eindigde zaterdagavond in 2-2. Foto: Gerda Looije

Dalen verloor zaterdagmiddag op ’t Grootveld de tweede poulewedstrijd van het districtsbekertoernooi met 1-5 van FC Meppel. Bij rust was de stand nog in evenwicht (1-1).

De equipe van Michel Kerkdijk keek al na twee minuten tegen een achterstand aan, maar Rob Vrielink repareerde nog voor rust de schade. In de tweede helft deden persoonlijke fouten en misverstanden Dalen de das om. De geroutineerde zaterdag 2e klasser uit Meppel profiteerde optimaal en liep vrij eenvoudig uit naar 1-5.

SVV ’04 - Protos 1-1

Protos speelde in Schoonebeek met 1-1 gelijk tegen klassegenoot SVV ’04. Bij rust was er nog niet gescoord. De beide teams waren aan elkaar gewaagd, zowel aanvallend als verdedigend. De ploeg van Roeland Kwint kwam na een uur spelen op voorsprong door een doelpunt van Bart Reinink. Vlak voor tijd scoorde Rick Pick de verdiende gelijkmaker. Met nog een wedstrijd voor de boeg – komende zondag in eigen huis tegen De Treffer’16 – heeft Protos de beste papieren om de volgende ronde te halen.

Dwingeloo - Raptim 1-3

Raptim nam revanche voor de nederlaag die het een week eerder op eigen veld leed tegen Wacker. De ploeg van Jan Wielink won het uitduel tegen Dwingeloo met 1-3.

In de beginfase waren de beide ploegen aan elkaar gewaagd. Het was Sven Meiringh die de ban brak. Na deze openingstreffer trok Raptim het duel naar zich toe en liep door doelpunten van Euron Theodora en Lars Hoving (strafschop) uit naar 0-3.

Na rust kwam Dwingeloo beter uit de startblokken. Dit resulteerde na een uur spelen in de 1-3. Veel krachtsverschil was er na deze goal niet, zowel Raptim als Dwingeloo kregen nog een aantal goede kansen. Aan beide kanten stond het vizier echter niet op scherp, maar de Coevordenaren behaalden uiteindelijk een verdiende overwinning.

Bargeres – CSVC 1-7

De puzzelstukjes beginnen bij CSVC steeds beter in elkaar te vallen. De ploeg van Nico Kats was zaterdagmiddag met 1-7 te sterk voor Bargeres. ,,De contouren van CSVC worden twee week voor de start van de competitie duidelijk zichtbaar”, aldus de tevreden oefenmeester uit Ommen.

In het eerste helft hielden de ploegen elkaar lange tijd in evenwicht, maar vlak voor het rustsignaal opende Justin Regtop de score. Direct na de hervatting verdubbelde Bart Turien de score. CSVC kreeg steeds meer overwicht en toen Bram Maes na een uur de 0-3 liet aantekenen was het pleit beslecht. Bargeres kwam nog wel terug tot 1-3, maar de Coevordenaren liepen door goals van Tristan Heling, Dylan Huizing (2x) en Bram Maes eenvoudig uit naar 1-7.

Sleen – Sweel 2-2

De derby tussen Sleen en Sweel heeft zaterdagavond geen winnaar opgeleverd. Met de uitslag kon iedereen vrede hebben, 2-2 stond er na afloop op het bord, en dat was terecht, want het duel verdiende geen verliezer.

De burentwist was nog geen vijf minuten oud toen de thuisploeg via Jasper Ruinemans op voorsprong kwam: de spits kon vrij inkoppen. Binnen het kwartier zette de sterk spelende Ruud Nijman de gelijkmaker op het bord.

Sweel kwam vervolgens meer in beeld, maar was slordig in de afronding. Vlak voor rust nam Sleen via Jeroen Mens weer de leiding. Halverwege de tweede helft was opnieuw Ruud Nijman de gevierde man bij de equipe uit Zweeloo. Met een leep balletje zette hij de ploegen weer op gelijke hoogte. In het levendige vervolg bleven Sleen en Sweel hartstochtelijk knokken voor de volle winst, maar het duel eindigde in 2-2. Met nog een wedstrijd in de poulefase zijn beide teams uitgeschakeld voor de eerste knockout-ronde.

Twedo - KSC 3-4

KSC zorgde zondagmiddag voor een verrassing door Twedo een nederlaag toe te brengen. De ploeg van Johan Hollen won in Veenoord/Nieuw-Amsterdam met 3-4. Door de zege staat KSC met een been in de volgende ronde.

De formatie uit Schoonoord speelde een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft overtuigend en Twedo op de counter; in de tweede helft waren de rollen omgedraaid. Twedo zette toen veel druk en creëerde ook een aantal opgelegde kansen, maar KSC trok de zege prima op de streep. Voor KSC scoorden Lars Haandrikman (0-1), Bjorn Philips (1-2), Jurgen Huizing (1-3), John Borsboom (2-4)

DSC ’65 - Weiteveense Boys 5-2

Het strijdplan van trainer-coach Jordy Boer pakte goed. DSC ’65 boekte in Dalerveen een prima 5-2 zege op Weiteveense Boys, nadat de bezoekers na tien minuten nog wel brutaal de leiding hadden genomen. DSC ’65 stelde in het vervolg snel orde op zaken. In de 20e minuut liet Lars Meppelink met een zwabberbal van zeker dertig meter de doelman van Weiteveense Boys kansloos. Vanuit een corner bracht Arnoud ter Bruggen de thuisploeg op voorsprong.

Na twee mooie goals van Thijs Meppelink was de wedstrijd gespeeld (4-1). De bezoekers deden daarna nog wel iets terug, maar het slotakkoord was voor Sander Schiphorst Haalweide. Uit een strafschop bepaalde hij de eindstand via de strafschopstip op 5-2.

SVBC - VIOS 2-1

VIOS verloor in Barger-Compascuum met 2-1 van SVBC. De ploeg van trainer-coach Alex Padding kwam in de 37e minuut nog wel op voorsprong. Op aangeven van Thom Hilbrands maakte Calvin Meijer het karwei keurig af. De vreugde was echter van korte duur, want twee minuten later stonden de ploegen weer op gelijke hoogte. Twintig minuten voor tijd kwam SVBC vanuit de counter op 2-1. Ruim een kwartier voor tijd leek de schade op te lopen, maar Kayran Nijenbanning stopte de door scheidsrechter Assen toegekende strafschop. Het bleef bij 2-1. Het reeds uitgeschakelde VIOS speelt komende zondag de laatste poulewedstrijd in Emmerschans tegen EHS’85.

NKVV - Sc Angelslo 2-2

Het sportieve duel tussen NKVV en Sc Angelslo eindigde zaterdagmiddag in 2-2. De Emmenaren kenden een vliegende start op het veld aan de Nassaustraat in Dalerpeel en stonden al na tien minuten op 0-2. NKVV ontbeerde aanvankelijk de creativiteit en zorgvuldigheid om door de laatste linie van de Emmenaren te drukken, maar nog binnen het half uur verkleinde de ploeg van Mark Eppinga de achterstand. Na knap voorbereidende werk van Dinand Hilbink zorgde Robin Veldhuis voor de 1-1.

Al vroeg in de tweede helft kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Een overtreding op Niek Hilbink binnen de beruchte lijnen leverde een strafschop op. Nieuwkomer Bryan Mol mocht aanleggen vanaf de penaltystip en hij maakte geen fout (2-2). NKVV kreeg daarna de nodige kansen. Patrick Biesbrouck had vlak voor tijd het verschil kunnen maken, maar ‘Patje’ kon de doelman van Sc Angelslo niet verschalken.

VCG - Hollandscheveld 1-2

VCG speelde op sportpark De Heidepol in Geesbrug tegen Hollandscheveld een verdienstelijke partij en had gezien de kansen recht op een punt. De bezoekers, die twee klassen hoger spelen dan VCG, wonnen met 1-2.

In de 25e minuut kwam Hollandscheveld op 0-1, maar uit een vrije trap van Stefan Hugen zette Joey Kikkert de ploegen drie minuten na rust weer op gelijke hoogte. Een kwartier voor het eindsignaal maakte Hollandscheveld de winnende treffer.

Germanicus komt pas dinsdagavond in actie. De ploeg van André Mulder speelt dan tegen DZOH. Het duel in de Emmer wijk Rietlanden begint om 19.30 uur.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Coevorden
menu